Zdravím el.odborníky. Potřeboval bych poradit. Mám na vstupu nestabilní stejnosměrné napětí 95 až 115 V a potřeboval bych na výstupu mít napětí střídavé v rozmezí 100 až 240 V s odběrem až 1,7 A. Nebo na výstupu stabilizované stejnosměrné napětí 18,5 V. Co s tím. Díky Brigo
Asi měnič step-down s UC2842 na těch 18V,na těch 100-240V je to trošku oříšek,protože bz jsi musel mít měnič který umí být jak zvyšující tak snižující.Na co to má být???
Nejjednodužší bude koupit hotový adaptér z 240V na těch 18V,většina spínaných adaptérů dnes funguje už od 80V,můžeš z něj kuchnout usměrňovač kvůli ztrátám a zapojit vstup přímo na usměrňovací kondenzátor,ale osobně bych to nechal tak jak to koupíš.Skus mrknout u nedisu,tyhle adaptéry tam mají a cena se rovná ceně součástek v případě že by jsi to chtěl stavět.Jen si ohlídej aby byl spínaný a fungoval od těch 80V.
Adaptér z 240 V mám originál k NB, pracuje od 100 V, ale já ho potřebuji napojit na 100V SS napětí, to asi pracovat nebude. potřebuji tedy to SS napětí převést na střídavé.
Díky za rady, adaptér pracuje i na těch 100 V stejnosměrných, to jsem vůbec netušil, takže je problém vyřešen. Myslel jsem že je to obyčejné trafo se stabilizátorem a usměrňovačem, ale to by na SS asi nefachalo.
Toto jede jak báseň. Takže díky a ahoj. Brigo