Myčka nádobí ARDO vestavná
Moderátor: Moderátoři
Myčka nádobí ARDO vestavná
Rozdělávat se mě ji zatím moc nechce abych to zjistil někde na štítku ,už se mě ale vícekrát stalo že po delším /nepoužívání/ mi nešla asi nejspíš ta mycí pumpa která se při delší nečinnosti zablokuje a odblokovat ji údajně dle návodu mohu nějakým působením na chladící ventil což je pro laika naprosto nesrozumitelné vyjádření.Takže mi nezbývá než se tady zeptat odborníků na slovo vzatých kde či jak tento uvedený chladící ventil je a jak vypadá ??Musím myčku rozdělat ?Pokud ano tak by to bylo víceméně už na nějaký servis než svépomocnou opravu závady ne ? Může mít souvislost na tuto pumpu i programátor když se někdy jeho motorek točí a někdy ne ?
Jinak se mě myčku doposud po nějakých pokusech změny programátoru apod. podařilo rozjet ke své sppkojenosti ,nyní nikoliv.
Děkuji za rady a podněty vedoucí k odstranění závady.
Myčky jsou primitivní, neboj se jich. Vytáhni její napájecí šňůru ze zásuvky, uzavři přívod vody, přívodní hadici odšroubuj a vylej, vespodu pak budou 2 čerpadla, kde to větší bude oběhový. Na to koukni. Může bejt kolem vrtule například namotanej bordel.
Po složení a vysušení ji zkus, ideálně, když do ní dáš lžíci hydroxidu sodnýho, bez tablety, nebo prášku, a spustíš ji prázdnou - tím ji vyčistíš.
P. S.: Vyteče z toho nejspíš hromada sajrajtu, bacha na to. Hoď pod to aspoň starou deku.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
No k tomu štítku se bez rozdělání k tomu nedostanu ,výrobce si asi neuvědomil že by nebylo na škodu štítek nalepit aspon z boku i když po pravdě ani to by mi v té zástavbě moc nepomohlo.
Takže mám o zábanu postaráno ,a myslím že víc práce dá to vyndání z kuch. linky než samotný /zákrok/.
- Přílohy
-
DSC00003.JPG- (285.84 KiB) Staženo 223 x
-
DSC00001.JPG- (253.46 KiB) Staženo 195 x
No ale to vidím jen jako začátek el. vodu odstavil ještě ten odpadní šlauch ale ten tam asi ještě raději nechám ,oddělal dvířovinu linky a myčka sedi na zemi jen vědět kde začít abych dodržel postup šroubu plno kolem dokola po bocích takže asi vše co se dá nj a pak vyndat vrch ?Asi ne to by mě snad nepostila ta vrtule tam bo ?No položil myčku na bok a začala vytekat voda tak to jsem si dal .
- Přílohy
-
DSC00006.JPG- (280.19 KiB) Staženo 219 x
- Přílohy
-
DSC00010.JPG- (285.09 KiB) Staženo 242 x
Jo takže s tou vrtulkou toho motoru od čerpadla se dá lehce točit čili nevypadá to na nějaké to seknutí ale spíše na to kondík ale pokud by to zase bylo tím kondíkem tak by to mělo či muselo aspon vrčet ne ?
Tak jsem ten kondík vyndal a změřil na multimetru a má namísto 2uF 1,4 což je v předepsané toleranci OK /viz foto/ čili zdánlivě v pořádku co ted a co dál ?
- Přílohy
-
DSC00011.JPG- (234.15 KiB) Staženo 180 x
Ano motor s vadným kondíkem by měl bručet.
Změř vinutí motoru,snad tam není uvnitř někde tepelná pojistka
Pokud to bude OK tak to vypadá že ti nejde napětí pro oběhovku, to ale muže bejt tím že nefunguje nějakej snímač (třeba hladiňák) nebo nenapouští vodu atd.
Blbý je že se asi nesežene žádná dokumentace
stevo59 píše:Vôbec nie, mne myčka ukazovala na displeji, že umýva a obehové čerpadlo stálo. Rozbehový kond mal cca 1 uF namiesto 3 uF. Nič nevrčalo.
No nevím ale s 1u by se asi mohlo roztočit a pak možná kuli nemožnosti dodat dostatečnej tlak zastavit.Kolikrát jsem experimentoval s rozběhovejma kondíkama a když byl mimo, motor nezdravě vrčel ale většinou se měl tendenci nějak roztočit.
Asi preventivně rozdělám ty hadice a pročistím ten bordel.
Zde doslovný opis :
mysí pumpa je zablokovaná,což může být zpúsobeno delším obdobím nečinnosti /myšleno asi jak s inkousovou tiskárno hehe/ a jako odstranění píšou :
Odblokovat ji můžete působením na chladící ventil.
Jak to myslí jako působení čím ???Působit zaklínáním ?