Kdo potřebuje zvuky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Kdo potřebuje zvuky

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Mysteri

#2 Příspěvek od Mysteri »

Napríklad ľudia, ktorí majú problém zaspať. Už v časoch socialnych istôt, okolo roku 1978, si mal v AR napr. schémy na generátor šumu... Ja to aplikujem aj dnes, ale v rámci súčasnej technickej moderny: Keď vstávam na rannú smenu, tak už okolo21 - 22: 00 zaľahnem a na TV si dám časovač vypnutia cca 30 - 45 minút, navolím ViasatHistory, kde nezačnú bliakať reklamy, lebo tam žiadne nie sú, vypnem obrazovku a počúvam iba slovo, kým nezaspím.... :lol:
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

V Amáru tomu říkali "Audalgon", v KTE Magazínu to vyšlo jako "simulátor příboje". Dva šumový generátory na principu zenerky s napětím kolem 9V protékaný extrémně nízkým proudem, přes kondík snímanej šum přechodu, pomocí pomaluběžnýho oscilátoru modulovaný zesílení nf stupně - a umělej příboj byl na světě ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Nevím, zda někdy někdo dělal nějakou studii k tomuto tématu, ale osobně cítím, že mě zvuk přepadající vody u nedalekého splavu na místní říčce docea uklidňuje, skoro bych si tam lhel do trávyy (teda jako v létě) a s chutí podřimoval.
Stejně na mě působil zvuk příboje u moře, když jsem vyrazil do dalekých krajin.
Možná bych si zkusil něco takového doma vytvočřit? Ekkare, můžeš poslat nějaký odkaz na konstrukci?
Díky
M.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Michal22 píše:Nevím, zda někdy někdo dělal nějakou studii k tomuto tématu,...
...
Možná bych si zkusil něco takového doma vytvočřit? Ekkare, můžeš poslat nějaký odkaz na konstrukci?
Díky
M.
Červený Amáro ročník 1985 číslo 1 stránka 25 a číslo 2 stránka 67 - máš tam celej popis včetně popisu výzkumný studie na pacoších ve střešovický ÚVN. KTE magazín číslo 1/97 stránka 36 - Generátor uklidňujícího šumu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Neniu

#6 Příspěvek od Neniu »

Ten generátor z KTE funguje dobře, pokud si tedy dobře vzpomínám a stavba byla podle KTE. Už je to hezkých pár roků. Dá se s tím hezky vyblbnout a efekt je skutečně věrohodný.

Pěkné by bylo postavit takové generátory dva, každý trošku jinak nastavený a použít je jako stereo.

----------------

Tak koukám, že v tom KTE je to tak udělané. Takže hurá do bastlení :)
Jsem na cestě k šípku.
Pikofarad

#7 Příspěvek od Pikofarad »

Šumy a zvuky,které mají navodit pohodu , spánek a jiné pocity jsou v programu I-Doser
Oficiálně sice za to chtějí prachy,ale lze získat sady různých zvuků i zadara.Aplikace je i do mobilů,takže je to vždy při ruce.V nabídce jsou zvuky s účinky marijánky,kokainu,heroinu :o pro abstinenty tropický prales,vodopády.....
sinclair

#8 Příspěvek od sinclair »

https://www.novinky.cz/diskuse?id=50980 ... tionId=742

Jestli to ti jejich zvukaři vůbec dokázali využít, tak ty filmy musí mít fantastický zvuk.
Jen si to představte - řvaní štětek na oltáři, znásobené přirozeným dozvukem staleté velké katedrály :D
TAKJAN

#9 Příspěvek od TAKJAN »

Tyhle spací melodie stáhneš taky z go play, už jsem to zkoušel jednou málem usnul. je jich taky halda.
hafca

#10 Příspěvek od hafca »

Přidám novější zapojení, je z Elektoru 7-8/2017.
Přílohy
sea.jpg
(67.3 KiB) Staženo 131 x
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
TAKJAN

#11 Příspěvek od TAKJAN »

Zapomněl jsem dodat, že v tom druhém odkazu, se zvuky, je parádní originál zvonění londýnské tlf. budky, tak z let 50-70, kdy kolem chodili různí agenti a ona pro ně zvonila. Tohle zvonění nikdo nemá, je to super:-)
Artaban001

#12 Příspěvek od Artaban001 »

A jak se jmenuje, já jej tam nenašel..
konosuke

#13 Příspěvek od konosuke »

Mysteri: generátor šumu, však ? stačí zapnout ručku 27.145 MHz krásně to šumí, reg. hlasitosti má, na vlně nikdo celé dny není asi se už freq. nepoužívá či co
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
TAKJAN

#14 Příspěvek od TAKJAN »

To ti už neřeknu, poněvadž jsem si to přejmenoval.
dobrman

#15 Příspěvek od dobrman »

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“