Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
rnbw

#511 Příspěvek od rnbw »

U nas je to uz davno. Pouzivam opakovane hrubsiu igelitku (co sa predavaju napr. v Bille) - da sa pouzit desiatky krat, kym sa roztrhne.
konosuke

#512 Příspěvek od konosuke »

mám to otestovaný, plastic bag Kaufland, Billa unese 6 lahváčů, 2 chleby a 2 krabice mléka + drobnosti (čokoláda, cigarety, máslo, sardinky...) používám do strhání cca 3-4 měsíce, jde to
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
dobrman

#513 Příspěvek od dobrman »

tady taky už před časem přestali dávat igelitky zadarmo. Jen sáčky. Řeším to podobně jako rnbw a konosuke. Jednou za čas koupím a pak opakovaně nosím s sebou
xsc

#514 Příspěvek od xsc »

Celeron píše:Nevím jak v Vás, ale u nás ode dneška igelitky ve většině krámů zažízli zpoplatněním. Zdarma mají snad být jen pytlíky na pečivo a jiný kusový žrádlo bez vlastního obalu.
Až ode dneška? V Praze jsou v krámech igelitky zpoplatněný už několik let. Malá z tenkého igelitu 1-2Kč, velká 5-7Kč. Ale ta vydrží měsíce.
Celeron

#515 Příspěvek od Celeron »

Napsal jsem to blbě, velký igelitky s potiskem jsou u nás už taky dlouho zpoplatněný. Tohle jsou takový slabý pytlíky s ušima, co se odtrhávají z role třeba v Penny. Ty maj být zpoplatněný pokud budou na něčem jiným než nebaleným pečivu. Takže třeba i na kusový zelenině?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#516 Příspěvek od konosuke »

vždycky se prvně strhnou uši - povolí svar, no tak nažhavím na plynu kousek
železné trubky půlcolovky a přivařím znovu, povězte, je to normální ?
jenom jednou jízdou na kole vylítlo dno tašky a rozbily pádem dvě piva, to už spravit dobře nejde
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#517 Příspěvek od starecd »

Kono, dej 2 tašky do sebe, dřív vydržely víc, ale ekologisti změnili výrobcům materiál i tloušťku.
konosuke

#518 Příspěvek od konosuke »

ano, to by šlo, nebo vyztužit dno kusem papundeklu ze staré krabice
patrikvarga

#519 Příspěvek od patrikvarga »

dobrman

#520 Příspěvek od dobrman »

Celeron píše:Napsal jsem to blbě, velký igelitky s potiskem jsou u nás už taky dlouho zpoplatněný. Tohle jsou takový slabý pytlíky s ušima, co se odtrhávají z role třeba v Penny. Ty maj být zpoplatněný pokud budou na něčem jiným než nebaleným pečivu. Takže třeba i na kusový zelenině?

jj, ty velký jsou už za peníze dávno. Taky jsem myslel ty pruhovaný , tenký..
Teď jsou jen ty trhací pytlíky s ušima, který se neberou jako taška...
Údajně se rozlišuje taška - pytlík podle tloušťky fólie
elektrosvit

#521 Příspěvek od elektrosvit »

Všiml jsem si, že v Albertu ty tenké pytlíky na pečivo, zeleninu atd. uvnitř něčím smrdí. Takže si raději beru z domu použité nesmrdící. Nevím, jak je tomu v jiných marketech...
Celeron

#522 Příspěvek od Celeron »

Tašky u nás naděluje městskej úřad za třídění odpadu, zelenou, modrou a růžovou. Je to nějakej laminovanej papír protkanej vláknem s poměrně masívníma uchama, vypadá to na velkou výdrž. Tak mě jsou nakonec placený pytlíky šumák. Akorát ty 🤐 nápisy na těch taškách Asekol a pod....
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Monogatari

#523 Příspěvek od Monogatari »

konosuke píše:no iba dúfam že z ekologického plastu něrobí izoláciu vonkajšeho koaxu pre anténu :(

Bohužel to tak vypadá. Dva roky starej kábl popraskanej, izolace se trhá jak papír :evil:
rnbw

#524 Příspěvek od rnbw »

Dnes som mal hovadske stastie - isiel som vyhodit nebezpecnu cinsku vianocnu retaz a tam som zobral vyhodeny obal od nejakeho mobilu, v nom Ericsson T65 s nafuknutou bateriou - a hlavne USB kabel s divnym konektorom. Pasuje do skenera DocuPen, ktory som doniesol minuly rok.

Aka ja pravdepodobnost, ze clovek niekde najde dost nezname zariadenie s nestandardnym konektorom a na uplne inom mieste k nemu najde kabel? 8O
konosuke

#525 Příspěvek od konosuke »

dotáhl jsem starou mikrovlnu LG, žárovka v háji...120-150 Kč za novou se mi zdalo neadekvátní, tu koukám chlápek u kontejnerů kuchá podobnou mašinu tuším Samsung, říkám, bereš žárovku ? ne, jenom zdroj, talíř a magnetron, dáš ji mně za cígo ? jo...a pasovala, jsou různé a každá jiná, to je pravděpodobnost 1:100 že se strefíte na tu správnou
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“