Vibrující motor - nápady došly
Moderátor: Moderátoři
Takže jsem se rozhodl po 3 letech změnit olej. Dal sem tam ELF 900NF 5w40. Mám ujeto necelé 2000km od výměny a přes vánoce jsem hodně jezdil po půlce ČR. Začínám si všímat, že vibrace razantně poklesly a tak nějak i motor ztichnul. Okresky kolem cca 3000rpm to jenom motor bzučí a je to úplná pohodička. Ano, v tom rozmezí otáček 2000-2500 tam ty vibrace cítím, ale zatraceně amplitudou poklesly.
Podotýkám že auto denně jezdí 100km a z toho 90% trasy je po dálnici. Takže žádné trtkání jenom po městě.
V servisu me bylo receno, ze ze zkusenosti uz nepouzivaji jiny olej, nej je predepsany vyrobcem, tzn ani jinou znacku. Vymenil jsem teda olej za castrol Edge Titanium se stejnou VW spec. Klapani v podstate uplne vymizelo behem cca tydne. Obcas se jeste ozve, ale je to vyjimecne. To nejspis znamena, ze je nekde vule, ale i tak mela vymena oleje vliv... celkem se tomu divim, mam za to, ze pokud to splnuje tu spec., je jedno, jaky vyrobce to vyrobil....
Nic jiného jsem na autě neměnil. Všechno co jsem předtím udělal, nemělo na vibrace vliv. Až po té výměně oleje pozoruju tuhle změnu.
PixelOrgy píše:V servisu me bylo receno, ze ze zkusenosti uz nepouzivaji jiny olej, nej je predepsany vyrobcem, tzn ani jinou znacku.
Oni to tvrdí nakonec všichni. Realita ale je, že když ti mění olej a doopravdy ti ho tam dávají, tak si pro něj zajdou dozadu do toho velkého sudu. A ten sud mají pro všechna auta.
Ohledně auta už se začínala moje spokojenost posouvat do kladných hodnot, nicméně včera jsem dostal do předního skla šutrem velikosti třešně. A že se pokaždé šutr trefí 1cm od hrany skla
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě