Televizor Sony- servis

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Televizor Sony- servis

#1 Příspěvek od Michal22 »

Kolega si někdy loni na podzim koupil u jednoho nejmenovaného velkého prodejce televizor Sony.
Teď zjistit, že mu nefunguje kompozitní ani komponentní vstup.
Poslal tedy dotaz na prodejce, ve kterém se ptal, kde je nějaký servis Sony.
Tady je odpověď:

Dobrý den,

děkujeme za Vámi zaslaný dotaz.

Bohužel nemáme informace, kde v České republice se nachází autorizovaný servis Sony. Děkujeme za pochopení.

V případě dalších dotazů sena nás neváhejte obrátit.

Chápete to?
A nevíte někdo, kde by v ČR mohl být servis televizorů Sony?

Díky
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

A proč neřeší reklamaci přímo u nejmenovaného velkého prodejce?
Naposledy upravil(a) mi-ro dne 04 led 2018, 11:40, celkem upraveno 1 x.
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Tak ať na milýho prodejce pošle ČOIku, protože prodejce musí mít informaci minimálně o republikovým zastoupení, aby tu informaci mohl zákošovi předat. Tohle flákání bude mastný ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

mi-ro: protože (asi jako každý druhý) by byl rád, kdyby byl bez TV co nejkratší dobu. Takže pokud je možnost si TV zavést do servisu sám, je velká pravděpodobnost, že bude oprava kratší než když to bude řešit přes prodejce.
Sám jsem kdysi v autorizovaných servisech mobilů dělal, asi 1/3 zakázek si lidé přinesli sami, zbylé 2/3 šly od prodejců.
ekkar- kolega chce hlavně opravenou telku, tak to dál řešit nebude.
Kubo- díky, se dívám, že jsem se napřed mohl na Videoklinik podívat- přeci jen je to brněnská stálice.
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pikofarad

#6 Příspěvek od Pikofarad »

Kdysi se na značku Sony hledělo s úctou a obdivem.Dnes je to obyč haraburdí
p32

#7 Příspěvek od p32 »

EKKAR píše:Tak ať na milýho prodejce pošle ČOIku, protože prodejce musí mít informaci minimálně o republikovým zastoupení, aby tu informaci mohl zákošovi předat. Tohle flákání bude mastný ...

Milá ČOIka se mu na to vykašle. Pokud by chtěl něco opravdu řešit, tak jen přes živnostenský úřad kvůli povinnostem vyplývajících z titulu podnikání.
Osobně bych vzal TV s doklady, zajel k prodejci a slušně bych ho požádal, že ať mi ukáže tu funkčnost, že se možná pletu, nebo ať pracuje na vrácení peněz, když i ta ostatní TV u něho to neumějí.
standamajka

#8 Příspěvek od standamajka »

RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

No ja nevim, ale na co COI ? Prodejce podl me nic neporusil, odpovedel na dotaz a sice ze nevi. Hotovo.
Prodejce neodeprel reseni reklamace, nezamitnul ji, proste nic. Jen nevi, kdo je autorizovan na servis SONY. Nejak v te odpovedi nevidim, ze by odmital resit reklamaci. Myslim, ze kdyz zakaznik tu telku doveze, bude reklamace normalne resena.
Ba naopak - nebude li TV opravena, bude zakaznikovi vracena (ma na to i ten servis 30dni) a dalsi reklamaci bude stejne muset resit pres prodejce, ktery si opet vyzada vyjadreni sveho sml.servisu, na coz ma opet 30dni.
Takze v dusledku se muze reklamace timto zpusobem i protahnout.

Dokonce tech max. 60dnu (kazdy 30) bylo reseno i nekde na COI a opravdu to tak je.
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

Ano, při stejné závadě. Pokud ovšem není udána závada přesně stejná, může se to točit dál a dál. Toto mi bylo řečeno ČOI. Vím, jak vyjebali se mnou..
Hydrawerk

#11 Příspěvek od Hydrawerk »

Michal22 píše:mi-ro: protože (asi jako každý druhý) by byl rád, kdyby byl bez TV co nejkratší dobu. Takže pokud je možnost si TV zavést do servisu sám, je velká pravděpodobnost, že bude oprava kratší než když to bude řešit přes prodejce.

Heh, to ale draze zaplatí. Doporučuji rozhodně reklamovat u prodejce.
Michal22

#12 Příspěvek od Michal22 »

Hydrawerku- proč usuzuješ?
Koncovému zákazníkovi nemůže servis naúčtovat ani korunu, pokud jej dopředu neupozorní na porušení záručních podmínek.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“