Co trochu hezké hudby II

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
xsc

#181 Příspěvek od xsc »

Celeron

#182 Příspěvek od Celeron »

Jo, pár zajímavejch tam je, díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pepik9

#183 Příspěvek od pepik9 »

Pink Floyd: The Wall, na Artu v pátek a v pondělí.
TAKJAN

#184 Příspěvek od TAKJAN »

sinclair

#185 Příspěvek od sinclair »

https://www.youtube.com/watch?v=h7_tpNTPQYw
Tenhle maxáč jsem si nedávno pouštěl. Přes Stanton Concorde NightClub a chudák Mk.III. toho měl plný brejle, kolik z té přenosky leze.
Na normální gramofon a s normální MM vložkou bych se to asi bál položit.
Tahle 12" club verze je roztáhlá na celé jedné straně toho 12" a normálně i okem uvidíte ty řídký drážky :D
Je to jeden z mnoha maxáčů, co jsem si nechal. Ale tento právě kvůli skvělému zvuku a té dynamice.
Na YT je to logicky zprasený do bezvědomí, takhle by ten singl nehrál ani přes prasácký PC repráčky..
Máte někdo doma ještě někdo 12"/45?
sinclair

#186 Příspěvek od sinclair »

Jo - Artu díky. The Wall ohulený přes aparát a zase husí kůže, jako když jsem to viděl poprvé.
Standa99

#187 Příspěvek od Standa99 »

Jarek Nohavica - Mně snad jebne :D

https://www.youtube.com/watch?v=pIwmpvDxZx4
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
TAKJAN

#189 Příspěvek od TAKJAN »

Škoda, že holky s lepším hlasem jsou většinou v metááááálu.
Hejnicek

#190 Příspěvek od Hejnicek »

To je dobre :lol:
ok1hga

#191 Příspěvek od ok1hga »

sinclair

#192 Příspěvek od sinclair »

Taky mě mrzí, že se holka s takovým hlasem a drajvem, jak má Gábina Gunčíková, zahazuje víceméně s popíkářema.
Znám ji od jejích 14, kdy s ní na bigbíty s kapelou BiteHazard musela jako garde jezdit babička, nebo táta, když měl čas. Byla už v 15 naprosto neuvěřitelnej úkaz a i pravověrní hardrockeři/metalisti z ní blahem prděli, když vylezla na pódium. Mohla zpívat co chtěla - Whitesnake, Vixen, Iron Maiden, ACDC - vždycky skvěle.
Jednak je to krásná holka a ještě k tomu když otevře hubu a zabere, tak to je fakt něco. Slyšel jsem ji na letních akcích tady v okolí asi tak osmkrát a pokaždý to byl zážitek.
Mimochodem, už od těch cca 15 let si s sebou zásadně všude vozí černou bezdrátovou handku Beyerdynamic, měla ji s sebou i ve finálových kolech Superstar. Nevím už přesně označení, ale tehdy to byla jejich nejdražší, profi sada cca za 100k a myslím, že stejnou má ve více barvách i Tarja Turunen. Občas je ale Tarja k vidění i s handkou Neumann. Když něco sedí, tak se to zásadně nemění...:D

Ale dá se to pochopit, hardrock i metal je dost mimo mainstream a nedá se na něm jednak tolik vybouchat, ani získat sláva.
Kdyby Bílá zůstala s Brichtou v Arakainu, tak ten dvoumetr slavíků dneska doma na polici asi nemá a tak tučný konto taky ne.
Ale zas taková Doro Pesch se tím živila poměrně úspěšně a je bohatá i slavná. Jenže Německo a Západ holt není ČSSR/ČR, no...
hafca

#193 Příspěvek od hafca »

Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
kelley

#194 Příspěvek od kelley »

sinclair píše:Taky mě mrzí, že se holka s takovým hlasem a drajvem, jak má Gábina Gunčíková, zahazuje víceméně s popíkářema...

No, možná jsou v USA Trans Siberian Orchestra považovaní za popík (jasně, moc tvrďárna to není, to je fakt...), ale za mě teda docela dobrý :D https://youtu.be/WAhslOlG7SM
sinclair

#195 Příspěvek od sinclair »

https://www.youtube.com/watch?v=WAQfkLAKeHI

Tohle je kapela, jejíž kapelník Jirka Roland Gábinu objevil a kde začala být víc vidět. Ne tedy Meryland, ale BiteHazard.
Původně ta parta byla až na Jirku Rolanda celá dívčí a fungovala i pod názvem Vixen Revival. Jsou tam 1:30 u kapelní dodávky.
Buben, smyčky, basa, druhá kytara a zpěv holky.
Dobrý pokoukání to bylo :D
Jak už to tak u bab v kapele bývá, nějak dlouho to nevydrželo :D
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“