Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
rnbw: kolik pinů má (5+7), pak je to asi univerzální USB+MM port, jde tam vrazit i MINI-USB (lichoběžník) ve funkci USB (nabíjení). Měl jsem to na nějakém "WIN-founu". Zapojení je:
PS:ještě při větším detailu tvého obrázku - tady to vypadá na 4+?, i takový jsem viděl u hóódně starých foťáků (Nikon/Kodak ?), tj. MINI-USB typ B 4-pin.
Když jsem se tě ptal, kolik bys za ten DocuPen chtěl, doufal jsem, že uvedeš nějakou hodně nízkou cenu, a já ho koupím.
Kdybych měl nějakou částku nabídnout, byla by ještě menší.
A to už bys ho asi nechtěl prodat...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Dnes jsem chtěl vyzkoušet disky WD200 a WD800JB, co jsem před asi třemi měsíci našel na SD uvnitř nějakého počítače. Počítač neběžel, po zapnutí se jen roztočily disky. Po zapojení do mého počítače ale oba cvakaly. Zkoušel jsem je zmrazit, po připojení na zdroj jen vrčely. Jak mráz trochu povolil, roztočily se, ale vydávaly velice divné zvuky. Tak jsem je nechal ohřát a pak jsem si všiml, že z větracího otvoru na jednom z nich jdou bubliny s vodou. Tak jsem je rozebral a byla v nich spousta vody, která díky roztočené plotně na všem udělala dokonale jemnou rosu. V tom 20GB disku byla hlava jen z jedné strany plotny. Druhá hlava chyběla, ale ramínko tam bylo.
Lukas-Peca píše:Dnes jsem chtěl vyzkoušet disky WD200
Já ho asi mám ale je nefunkční vůbec se nenajde, takže elektronika. Mám se kouknout co to je přesně za typ? Ale jsem nachcípanej, tak nevím, kdy půjdu do skladu kde se válí v regálu, je to asi kilák.
Lukas-Peca: To, že je u 20GB řešeno takto, je dáno většinou OEM požadavky odběratele disků (např. HP) pro svoje výrobky. Nevím jaký je rok výroby, ale vznikal v době běžné výroby 40GB a byl upraven z tohoto modelu ubráním 1 hlavy, tj. čtením jen z jedné strany plotny. Dělalo se to tehdy hlavně kvůli ceně, případně z repasů, i elektronika bývala stejná, jen upraveno v jejím FW. Zkrátka bylo levnější vyrábět jen jeden (novější) typ a těch několik ... kusů upravit či použít repasí z vrácených.
Dnes som doniesol 8 GB RAM (v 5 ks DDR, DDR2 a DDR3 modulov), jedno kompletne PC s Pentium Dual-Core (chyba len chladic CPU), 3 zdroje k notebookom (Toshiba, Lenovo, univerzal), gigabitovy switch 3com
Dnes se zadařilo - svářečka foliíí ETA 0761, úplně nepoužitá,zabalená v igelitu, ani nebyla vymotaná šňůra 230V co je vespodu (asi nevhodný dárek...), vyzkoušel jsem a zcela funkční, dále dvb-t přijímač OPTEX ORT 8891HD včetně zdroje a DO (asi už přešli na dvb-t2 ), pak tam byla ještě Nokia 6230 i se simkou a sd kartou 32MB, ale tu jsem nebral.