Hill píše: Řekl bych ale, že Concorda nemáš (toho bys ani do NAD5120 neměl jak dát), že tam máš nějakou normální MM přenosku s 1/2" roztečí šroubků...
Omlouvám se, že jsem to označil za Cocorda, ale tak přenosku pojmenoval koncem 80-tých let chlápek, co mi ji prodal, dokonce je to napsaný na pytlíku, co je dodnes zespoda šáska přilepený. Máš pravdu, je na šroubky na půlpalcový rozteči. Přívody jsou dutinky nastrkaný na kolíčky přenosky. Ramínko plošák. Na přenosce je napsaný ORTOFÓN LMB 18, na netu k tomu nikde není ani čárka, našel jsem jen LMB12. Není to nějaká spojitost s hrotem 8/18 mikronů? Ani se nedivím, že se to nenašlo, stáří přenosky je určitě 30 a více let.
Koukal jsem zběžně na šásko. Ramínko chodí volně a bylo napíchnutý na odkládacím hrotu takže se nemohlo ani hnout. Na přenosce byl nasunutej origo kryt, takže mechanicky poškozená asi nebude. Přepravní šroub zespoda byl utaženej a po povolení jsem šásko zapnul. Rozsvítila se kontrolka, rozběhl talíř. Řazení rychlosti chodí, vypínání na konci desky taky.
Sundal jsem gumu a talíř a vevnitř sebemenší známky stáří. Dokonce i řemínek nejeví známku zpuchření. 80 Pouze jedna věc je podivná. Asi bude něco s odpružením talíře někde pod ramínkem. Talíř je proti horní desce nakloněnej, vlevo je mezera cca 15 mm a vpravo u ramínka skoro dře o horní desku. To je počítám špatně...
Zkusil jsem stáhnout manuál jak NAD nastavit, Vinilengine mě nechce zaregistrovat. Stáhnul jsem Eltosáckej návod k obsluze NC470, kde je nastavení antirezonátoru, síly na hrot, antiskatingu i výšky ramínka. Jenže to je pro trubku s VM2102 a netuším, co nastavit pro Ortofona na plošáku.
Takže čím začít?
Taky jsem si uvědomil, že nemám žádnej zesák s magnetodynamickou korekcí. Nedoporučíte prosím někdo nějakej dobrej odzkoušenej, možna i stavebnici aby s tím nebylo moc práce?
Díky