Náhrada audio cd klasickým počítačovým cd.
Moderátor: Moderátoři
Náhrada audio cd klasickým počítačovým cd.
Ví někdo něco na toto téma?
- Artaban001
Každopádně si myslím, že AudioCD recorder je šlápnutí vedle, neboť dnešní počítače dokážou to samý (Rádio+TV karty, Mikrofon..)
Stolní rekordéry mi jako šlápnutí vedle rozhodně nepřipadají, ze zvukového hlediska určitě a dost i z funkčního hlediska:
Dávají něco v rádiu, přijdu domů a chci rychle nahrávat. Hodím placku do rekordéru, zmáčknu dvě tlačítka a nahrávám.
Na PC: zapnu PC, to minutu bootuje, pak spustím Nero nebo jiný soft, vložím placku do CD mechaniky, ta placku půl minuty očuchává, pak mi stupidní W XP vyhodí dialog "co chcete s diskem provést". mezitím mi vyskočí na liště oznámení o aktualizaci Windows... nastavit nahrávací úrovně, nezapomenout případně přehodit jacky do zvukovky přeházené od posledně... no a pořad mezitím končí.
No a k tomu porovnej zabírané místo na stole a spotřebu. Odstup s/š u "podařené" MB počítače radši neporovnávám.
Hop377 píše:len obchodnici ich na pult moc neberu kvoli cene a malemu odbytu.
Takže je to vlastně stejný princip jako obarvené sojové uzeniny v Lidlu.
Lojza, co chtěl na všem ušetřit, si nejdřív vyhnal z trhu kvalitu a pak na ni zapomněl úplně. Pokračováním a vedlejším produktem je pak zaflákání trhu čínským šuntem a s tím spojené ztráty pozic domácích firem, zaměstnanosti, evropské kultury vůbec.
Artaban001 píše:Kdesi jsem četl, že na těch audioCD je předpálena jakási sekvence, která je nahrávačem rozpoznána a poté je povoleno vypalování. Tudíž by to chtělo tu sekvenci nějak předpálit (bez Lead-In a Lead-Out).
Každopádně si myslím, že AudioCD recorder je šlápnutí vedle, neboť dnešní počítače dokážou to samý (Rádio+TV karty, Mikrofon..)
Ahoj, a co takhle dvd rekorder? Audio nahraje taky, je to taky na dva cudliky
-
pepik9
dalik píše:Ja jsem dostal dva nefunkcni rekordery zadarmo, vymenil jsem v nich mechaniky(pasuje normalni dvd vypalovacka z PC) a oba jednou jako nove...
Prosim, ta mechanika se musi vyndat z toho kovoveho obalu? Nebo tam byl ATA konektor?
Ja mam panas. E55 a jak jsem makouk dovnitr, tak mechanika je pripojena paskovym vodicem z boku, nic co by bylo bezne v PC.