mám tu USB hub s externím zdrojem, který jsem koupil pro provoz externí USB DVD mechaniky a externího HDD a jen tak pro jistotu jsem ho změřil, co se stane, když ho připojím na ten externí zdroj. Stálo to celé asi 700Kč a mám pocit, že té ceně to asi odpovídá až moc, ale ono ani nebylo moc na výběr. :-/ Když zapojím externí zdroj do toho hubu, tak na USB portech (na všech) se objeví napájecí napětí 5,16V včetně toho portu, kterej se zapojuje do PC!
USB hub s ext. zdrojem - napětí směrem do PC
Moderátor: Moderátoři
USB hub s ext. zdrojem - napětí směrem do PC
mám tu USB hub s externím zdrojem, který jsem koupil pro provoz externí USB DVD mechaniky a externího HDD a jen tak pro jistotu jsem ho změřil, co se stane, když ho připojím na ten externí zdroj. Stálo to celé asi 700Kč a mám pocit, že té ceně to asi odpovídá až moc, ale ono ani nebylo moc na výběr. :-/ Když zapojím externí zdroj do toho hubu, tak na USB portech (na všech) se objeví napájecí napětí 5,16V včetně toho portu, kterej se zapojuje do PC!
A samozřejmě, když zapojíš 2 zdroje de facto paralelně, k nim spotřebič s malým příkonem, přičemž žádnej z nich nebude dokonale tvrdej a na jednom bude napětí vyšší, že na jejich elektrodách se objeví napětí někde mezi napětíma obou zdrojů, přičemž bez zátěže bude napětí shodný s napětím zdroje, co má na výstupu vyšší potenciál.
Zas nebuď takovej hnidopich
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak do hubu bych dal datově nenáročný zařízení jako klávesnici, myš atd... vypalovačku a externí HDD bych připojil určitě napřímo.
Už vidím, jak Číňani, co měřej a vážej na rejži a bambus, budou chrlit zdroje s výstupním napětím 5.000V. Mimo to, se zátěží napětí klesne. Není co řešit.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Nedá se třeba koupit nějaký chytrý USB propojovací konektor, který by už měl tuhle "ochranu" diodou? Doporučili byste mi nějakou diodu, jakou bych měl použít?
Každopádně tam je nastíněno řešení > odpájet 0Ohm rezistor, který propojuje napájení externí s tím z USB portu, který je připojen do PC. Stane se z toho hub, který nebude bez externího napájení fungovat vůbec (už nebude bus powered), ale nebude taky za žádných okolností posílat šťávu do PC a to je cíl. Kdyby to někdo ještě řešil, jsou tam i obrázky.
https://www.eevblog.com/forum/projects/ ... rotection/
mám s tím hubem zajímavý problém. Na kabel jsem dal schottka. To je ok. Po připojení do PC se ale začlo stávat dost často, že některá zařízení nenaběhnou (nejčastěji usb klávesnice, ale pak nakonec i myš a externí HDD). Buď jim jde jen napájení a ani se neozvou v PC a nebo se ozvou, ale ve win 10 se ukáže, že zařízení nebylo rozpoznáno, že se nepodařilo resetovat usb port a další různý chyby. Vypozoroval jsem, že když odpojím externí napájení, zapojím do hubu jen myš a klávesnici, tak se to připojí a jakmile tam připojím ten adaptér s externím napájením, tak klávesnice umře. Adaptér dává 5.20V na prázdno. Z USB z PC jde 5.10V na prázdno, schottek na kabelu na červeném drátu funguje a anpětí z hubu do PC nejde.
Rovnou se zeptám. Nedoporučili byste mi nějaký kvalitní (klidně dražší) USB 3 HUB s externím napájením aspoň + 2A, kterej je dobře zadrátovanej (nebudu tam zase mastit schottka na kabel) a umí inteligentně řídit ty porty, proud, co do nich posílá a bude fungovat?
Co si myslíte o tp-link uh720 ?