Problém s emisemi VW up!
Moderátor: Moderátoři
Až přijedu domů, kouknu ještě na ty hodnoty lambda sond (V), jak skáčou a dám vědět.
A proč by nemělo bejt v pořádku? Od nova za to ručí výrobce - a záruka je minimálně 2 roky. Načipování bych se vůbec nebál, pokud je to rozumný navýšení, je to často jediná cesta jak s daným objemem aspoň trochu slušně jet a nemuset se koukat, jak jednoho předjíždějí i traktory...Standa99 píše:Pokud jsi šel na STK poprvé po čtyřech letech a po čipu, tak ani nevíš, jestli to bylo předtím v pořádku.
Jo - a Země je plochá deska a děti nosí čáp nebo vrána - copak ještě chytrýho z tebe vyleze??Standa99 píše:Dávat čip do atmosféry, byla odjakživa hovadina (včetně "ostrých vaček" a jiných kokotin).
A kutilmile - nelituju tě
Z mý zkušenosti nemohu souhlasit že výkonový rozdíl bývá obecně pouze SW, toto tvrdí spousta firem ale už nikdo neřeší jak je možný že při výběru náhradních dílů jsou rozdílné díly pro jednotlivé výkonové verze.
Pokud by to tak bylo, jak je možný že u již mnou zmíněnýho PD77kw po přečipování odcházej převodovky atd.
Pokud čip tak přímo odladěnej na daným autě ne nahrát něco, co když přeženu někdo stáhnul z výkonnější verze, tomu prostě nevěřím.
Já bych navrhoval abyste si založili firmu na tuning motorů, jdete do toho docela ostře.
Myslím si že vzhledem k tomu co již psali všude možně o tom že auta emisema s novým systémem neprochází by bylo třeba zjistit proč tomu tak je i u takhle "jednoduchýho" motůrku.
Vcelku dobre je to posledne video, kde je suboj dvoch cyklistov, a cancellara ho sejme a pekne sedi na sedadle, a ten druhy sa aj postavi do pedalov aj tak ide pomalsie
https://sport.aktuality.sk/c/305872/vid ... bne-motor/
Podle mého zdroje v autoservisu jsou tyhle problémy zvlášť s pár let starými auty. Ty starší tyhle problémy paradoxně nemají, protože limity jsou jiné. A kvůli tomu focení a registrům a online připojením už to nejde obejít (teda ne tak snadno...).
Pokud máš třeba právě v Citigu (VW Up! nebo Seat Mii) motor 1.0 MPI s výkonem 44 a 55kW a v katalogu náhradních dílů má celej motor komplet kus od kusu u obou výkonovejch variant STEJNÝ OBJEDNACÍ ČÍSLA, tak to asi bude tak, jak jsem nejen já napsal - že se ty motory OPRAVDU BUDOU LIŠIT ASI JEN SOFTWAREM !!!! A můžeš si tady navrhovat co chceš, po světě se to naprosto běžně dělá, že se z jednoho mechanickýho celku motoru pomocí softu "vyvinou" slabší výkonový varianty - ať už kvůli tomu, že ten motor s omezeným výkonem se dá použít s vyšší spolehlivostí a životností k něčemu jinýmu než do auta, anebo že třeba mladým adeptům šoférování zákony některejch států (a ne Kocourkovství s Ovarem na Hradě) umožňujou řídit slabší vozidla už od 16 roků bez dozoru osoby starší 18 nebo i 21 roků - anebo prostě a jednoduše auto s motorem o menším udávaným výkonu MÁ V NĚKTEREJCH STÁTECH LACINĚJŠÍ POVINNÝ POJIŠTĚNÍ (odpovědnost) - a ne jak u nás de.bilně podle objemu válců, ale podle indikovanýho výkonu pohonný jednotky. Uškrtit motor ny výkonu pomocí softwaru není žádnej kumšt a je to ve finále VÝVOJOVĚ I VÝROBNĚ mnohem levnější varianta, než objednávat 2 -3 různý sady dílů na různý výkonový varianty motoru. Takže VW prostě a jednoduše využívá možnosti - a produkuje 2 výkonový verze trojhrnku, jednu utaženou víc a druhou míň. Nic jinýho než zas a znova snahu ušetřit bych za tím nehledal. Pokud se někomu líběj konspirativní teorie, má možnost - já se ale s mechanikem běžně bavím a mám i pár známejch přímo v koncernu, takže u některejch informací opravdu nemusím váhat a můžu říct "ano, takhle se to i když to vypadá divně, dnes naprosto běžně dělá".dj_rizek píše:Rozjeli jste to pěkně![]()
Z mý zkušenosti nemohu souhlasit že výkonový rozdíl bývá obecně pouze SW, toto tvrdí spousta firem ale už nikdo neřeší jak je možný že při výběru náhradních dílů jsou rozdílné díly pro jednotlivé výkonové verze.
Pokud by to tak bylo, jak je možný že u již mnou zmíněnýho PD77kw po přečipování odcházej převodovky atd.
Pokud čip tak přímo odladěnej na daným autě ne nahrát něco, co když přeženu někdo stáhnul z výkonnější verze, tomu prostě nevěřím.
Já bych navrhoval abyste si založili firmu na tuning motorů, jdete do toho docela ostře.
![]()
Myslím si že vzhledem k tomu co již psali všude možně o tom že auta emisema s novým systémem neprochází by bylo třeba zjistit proč tomu tak je i u takhle "jednoduchýho" motůrku.
Čipoval mi ale 535i, ale pro jiný předstih při ježdění na plyn. To se projevilo menší spotřebou.