Problém s emisemi VW up!
Moderátor: Moderátoři
1) V origo softu je při volnoběhu stále mírně otevřená škrtící klapka a při řazení hodně pomalu padají otáčky, soft od Cimbu klapku na volnoběh zavírá a otáčky při řacení padají rychleji.
2) Origo soft táhne do cca 4700 ot./min., soft od Cimbu až do maxima (cca 6500 ot./min.).
Nad těch 6tis. ot/min. to bude žrát tak 16-18 l/100 (hlavně že šetříš tím rychlejším volnoběhem). Mezi 3-4tis., což je standard, to má výkon stejný. Pokud chceš bezpečně předjíždět, tak ti nepomůže ani tohle.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
_luky_ píše:... Máš 4 roky staré auto a to již nevyhovuje dnešním požadavkům na emise.
V tom bych problém neviděl auto musí splňovat co deklaruje výrobce. Není to tak dávno co byl bratr s Puntem r.v. 97 na emisích a legálně prošel. Auto má najeto přes 240tis km. Nicméně jezdí dlouhé trasy, bratr ho nešetří a před emisemi vyměněna lambda a těsnění na výfuku.
Spíš bych viděl problém v úpravě SW. A vůbec jak auto s modifikovaným SW může projít přes STK?
A jste si jisti, že tam není ještě něco jiného? Např. u fiatu mají jiné motorizace jiný tlak čerpadla paliva aby rozprášil větší dávku paliva ve stejném čase.
Když jsem s tím jel do prudkého kopce, od určitého náklonu ožilo a s troškou fantasie se dá říct, že mě zatlačilo do sedadla! Přestože jsem s plynovým pedálem ani nehnul, stoupání se ještě zvedalo, rychlost auta vzrostla. Jakmile stoupání začalo klesat, auto zase náhle zvadlo. I kdybych prošláp plyn až na podlahu - nic, prostě už zase jelo zdechle. Aby se to stalo, kopec musel být prudký, většina kopců byla bez tohoto efektu. To auto bylo nové. Jak někdo za něco takového může dát peníze, to prostě nechápu.
Já bych přestal mlátit prázdnou slámu zbytečnou debatou, vzal bych auto na DŮKLADNOU prohlídku - svíce, zapalovací cívky, všecky těsnění v motoru a v hlavě zvlášť, celý sání překontrolovat na falešnej vzduch, vejfuk taky - a kdybych žádnou závadu nenašel, pak teprve bych se díval po softwaru. A to že bych nejdřív zazálohoval tu Jandovu verzi, nahrál bych do motoru origo tovární soft pro 44kW, udělal jednu "lekci italský údržby" (protáhnout na plnej knedlík 15 minut po dálnici nebo na dvojku proti kopci) - a pak bych ty emise nechal změřit znovu. A hin by sa hukázalo, hde je zakopané pes ...
A kutilmile - nelituju tě
U pátého řádku už dávej aspoň tři tečky, stejně ty litanie dál nikdo nečte.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA