Sharp DV-2151SC
Moderátor: Moderátoři
Sharp DV-2151SC
Neměli by jste někdo schéma k tomuto televizoru?
Případně alespoň radu po čem se dívat?
Zvuk jde normálně, ale obraz není. Obrazovka žhaví a statika před obrazovkou se taky dělá, takže VN zřejmě půjde. Takže bych závadu hledal někde v rozkladech obrazu.
Protože tomu ale vůbec nerozumím, tak jsem se do toho víc nevrtal. Potřeboval bych nakopnout správným směrem, po čem se podívat a co kde naměřit.
Předem díky.
-
Návštěvník
Ta napětí co jsem odměřil jsou měřena bez signálu - takže katody mohou být zateměné. Ale když přidám na UG2 tak se objeví zrnění.
Když k tomu připojím DVD, tak taky s normálním nastavením mám jen zvuk a obraz je krásně černý. Když přidám UG2 tak se objeví i obraz, ale je takový přesvícený.
Bu2520: Videozesilovač je tam diskrétní (pokud jsou ty 3 tranzistory a 6 odpůrků na destičce s paticí obrazovky co budí katody) a nic není vyhřáté ani nemá změněnou hodnotu.
Vůbec mi není jasné proč se obraz objeví jen při přidání UG2, ale při normálním nastavení je černá obrazovka.
Na desce s paticí obrazovky jsou tři tranzistory proti zemi s odpory v kolektorech (myslím 18k) a z kolektorů jsou buzené katody. Jejich báze jsou přes odpory tažené do hlavní desky.
Jestli myslíš tohle?
Kodík: nemám k tomu schéma, takže ani nevím odkud je napájený. Ten kondík na napájení buzení katod jsem zkoušel, ale do hlavní desky jsem zatím nešťoural. Copak bych měl hledat?