Pračka Bosch buben se tře o manžetu
Moderátor: Moderátoři
Pračka Bosch buben se tře o manžetu
Po 14 měsících je to znova už to není v záruce tak jsem ji rozebral. Manžeta má dole vydřený půlkruh od předního lemu bubnu. Když jsem stlačoval ještě nasazenou manžetu tak dole není žádná vůle. Porovnával jsem to v obchodě s novými Boschi tam vůle je a dál to vypadá, že máme buben asi o 5 mm dopředu. Vzadu řemenice je až u ložiska. Zkoušel jsem buben za řemenici posunout dozadu, ale nejde to. Buben se otáčí lehce.
Ještě jsem objevil, že při záruční opravě byla vana rozpojena, jedna západka je ulomená a na dalších jsou stopy po šroubováku.
Teď se rozhoduji jestli mám rozebrat vanu a vyndat buben.
Děkuji za odpovědi IJK
- serviceman
- Monogatari
Netvrdím samozřejmě že to musí být tahle závada, jenom má stejný příznaky.
- serviceman
Kříž je v pořádku, nic schnilého ani povoleného.
Zadní ložisko je turecké (má na sobě nápis Turkey) u předního to není vidět. Možná je měnili při té záruční opravě. Není u nich žádná vůle jen, když otáčím u předního vnitřním kroužkem mám pocit jako bych ty kuličky cítil. Buben z nich vypadl sám vahou a jde s ním posunovat rukou bez kladiva. Na hřídeli je v místě předního kroužku lesklý pruh.
Postavení ložisek a hřídele jsem měřil a je v pořádku, i kdybych je měnil tak buben se víc dozadu nedostane.
Tak nevím proč je vylezlý, jde asi jen o 5 mm, ale pak se tře o manžetu.
Buben je skutečně o 5 mm více dobředu proti pračkám v krámě, ale je to tak vyrobené a závadu to nezpůsobilo, možná že teď kvůli deformacím manžet to vyrábí aby byl více vzadu ?