Predradniky elt BE258
Moderátor: Moderátoři
Predradniky elt BE258
mam prerobene svietidla v garazi pomocou predradnikov BE 258. Pokial bolo teplo vsetko funguvalo spravne. Aktualne ked je chladno predradniky len rozziaria konce trubic ale nenastartuju. Vymenil som v nich elyt za vyssiu kapacitu a myslel som ,ze to pomohlo, ale po prepajkovani som nechal predradnik neuzemneny a to bol dovod preco to zacalo fungovat. Neviete poradit preco neuzemneny predradnik trubice nastartuje ale uzemneny uz nie?
pblazek píše:Neviete poradit preco neuzemneny predradnik trubice nastartuje ale uzemneny uz nie?
Presne neviem ako je to zapojené - ale často je problém tu. Ked píšeš že je problém z uzemnením? a čo tam máš TN-C? TN-S? TT?
- Přílohy
-
IR2156-Circuit-Diagram-balast-devresi.jpg- (70.16 KiB) Staženo 374 x
Viem že toto by som radiť nemal - ale berme to tak že je to pravdepodobne stropné teleso ktorého sa nikdy nikto ani nedotkne a dobrá trubka vydrží XY rokov.
Iná situácia je ak sa také osvetlenie používa napr.na akvárku. Tam zvýšená (prúdová) ochrana zmysel má.
často sa riešilo na akva fore že niekomu vypnuté osvetlenie v intervaloch trubica "bliká" a prečo? a z akého dôvodu? a čo príčina takéhoto stavu...
Problém nastáva ak bolo teleso pripojené na TN-S (z prúdakom) a cez časové zas.hodiny. Ide o to že niektoré spínajú N a nie L tak sa práve cez Cy pomaly nabije C2 a v intervaloch sa vybije. Cez ten Cy (v takomto prípade) preteká tak málo prúdu že to nevyhodí prúdak ale stačí na to že tú C2-vojku v pohode za určití čas (záleží od kapacity Cy) nabije.