Na všecko jdeš selským rozumem, ale tady jsi ho nechal ležet někde na cestě.
Celý ten napájecí obvod je na hraně, Ricardo Vaculla jako consigliore té firmy by za to měl dostat po tlamě, protože to splácali z toho, co se zrovna nacházelo po koutech skladu a potřebovali se toho zbavit.
"Stavebnic" v tomto duchu už bylo z Opavy povícero, třeba ten jejich "korekční předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku". To je ke zblití, co všechno je možný udělat i v ČR pro to, abych se zbavil šrotu. Ten korekčák je myslím PT014 či 016 a je to na potlamě. Ve všem.
Viděl jsem to ještě v blistru, když mi to známý donesl ukázat, že si to objednal synátor k šasi HC16 s vložkou VM2204.
Starý radiální elektrolyty RFT/Iskra, starý pertinaxový minitrimry od Lanškrouna, starý radiální noname svitky 10%, KC509 s téměř nepájitelnými vývody, všecko bůhvíkde a bůhvíjak skladovaný. Jako korunka, korunující celé dílo, ty nejlacinější 5% 0204 uhlíky od rejžový zdi a doporučený napájení 4,5 - 6V.
A to nekomentuju to zapojení samotný a jeho obecný vlastnosti hlavně ve vztahu k přenosce.
Rozdávat to zadarmo, nebo za korunu na pokusy bych kvitoval, ale chtít za něco takového víc, než dvacku je zločin.
Jak vidím, vůbec nic se v Opavě nezměnilo a i ty hodiny jsou udělaný přesně podle instrukcí Ducha, co nad Opavou poletuje a občas někoho v té firmě "osvítí". Já bych spíš řek, že osere, ale ono to vy výsledku vychází skoro nastejno.
Abych byl spravedlivej, podobný sviňárny a v podobným duchu se dopustila jiná ostravská firma, co taky prodává podobně "vybavený" stavebky, mimo jiné "retro" 10W koncáku se dvěma podměrečnými KD606 a trochou neprodejného šrotu okolo.
Přitom je to okopčený jedno starší, ale v původní verzi velmi dobře funkční zapojení ze 70.let. Oni mu ale usekli to nejpodstatnější a zase jako korunku, co korunuje dílo zkázy ho zbavili celkové smyčky nfb, která z toho dělala cosi, co se při dobré vůli dalo nazvat audiokoncákem. A Kdyby už vůbec nic, tak umožňovala zmenšit bachratý vazební elyt na zátěž na poloviční.
Ale kraj ostravsky je kraj razovity