Poskytovatelé internetu v Olomouci
Moderátor: Moderátoři
Poskytovatelé internetu v Olomouci
U nás je za 280Kč pouhých 5Mb, ale celkem stabilně drží. Konkurence má za 295Kč 10Mb, údajně taky zaručených.
Nejvyšší zaznamenaná v noci až 80Mb. Zapojena jsou tři zeměpisně odlišná místa (Olomouc, Ostrava, Dolní Moravice). Celkem dostupných 5 veřejných adres. V Olomouci jsou na jednotlivých adresách 2 počítače a jeden router. Vše v jedné smlouvě za uvedenou cenu 300,- Kč/měsíc.
- Přílohy
-
Speedtest.jpg- (175.08 KiB) Staženo 141 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale optika je tady natahaná, termín spuštění neznámý.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Optiku máme celý sídliště od místní KTV dotaženou až do bytů snad 10 let - její zprovoznění je slibovaný celou tu dobu větou "snad do Vánoc by to mělo chodit" - akorát nikdo odpovědnej není schopnej říct, do kterejch Vánoc to konkrétně bude ... Zatím tak jen metalika po koaxu s poměrem Down/Up 6:1 až 10:1 buď bez agregace nebo s agregací max 5:1. A to dřív bejvávala agregace až 50:1 ...ZdenekHQ píše:...
Ale optika je tady natahaná, termín spuštění neznámý.
A kutilmile - nelituju tě
Nyní mám Doubrava NET, 380Kč/měs. Zdá se, že se ale také pohoršili nebo mám zasekaný PC. Screen rychlosti v příloze.
Dnes jsem našel ve schránce leták, viz. příloha.
- Přílohy
-
General Net.jpg- (155.92 KiB) Staženo 105 x
-
GeneralNet.jpg- (122.74 KiB) Staženo 102 x
-
DSL.jpg- Dobrava NET, WiFi 5GHz, Aktuálně
- (37.8 KiB) Staženo 108 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
net.png- (18.62 KiB) Staženo 110 x
Zajímavé je, že poskytovatele i cenu mám patnáct let stejné, jen první rok to jelo 512 kbps oba směry s agregací 1:10, pak to bez varování začalo zrychlovat, agregace se rok od roku měnila mezi 1:10 a 1:5, od připojení optiky do domu jsem ji neřešil, jestli je 1:10, nijak mě to neomezuje.
Tuto rychlost máme pátým rokem.
Jak to, že to někde jde a někde ne?
Kdo má v dosahu optiku, je král i v Olomouci.
Soemtron:
Ten Doubrava je zajímavý. Zkusím je kontaktovat.
Jen nevím v čem mám problém. Dost často dostávám hlášku "Server nenalezen. Firefox nemůže nalézt server www.xyxyxyx.com." Týká se to youtube i mnoha jiných. Na druhý den ale OK. Seznam a ebastlírna ale jede vždy. Nevím, zda je to problém u mne v PC nebo v připojení.jjilek píše:Ten Doubrava je zajímavý. Zkusím je kontaktovat.
U nás se začínalo na 256kbps, zaručené minimum pouze 128kbps za 170Kč. Později zrychlili na 512kbps při zdražení na 280Kč. Po nástupu rychlejší konkurence byl během tří let nejnižší tarif postupně 1-2-5Mbps, stále za stejnou cenu.Hill píše:...poskytovatele i cenu mám patnáct let stejné, jen první rok to jelo 512 kbps oba směry...
O změně zatím neuvažuju, za drobné služby pro poskytovatele mám kolem 10Mbps, což odpovídá nejnižší konkurenční nabídce.