Soubory GIF + htm

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Soubory GIF + htm

#1 Příspěvek od dvorak »

Dostal jsem dnes mail s přílohou, která má několik souborů GIF a htm. Prosím o radu, jak to otevřít. Děkuji.
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

GIF v prohlížeči obrázků, HTM(L) ve webovým prohlížeči. V něm otevřeš i GIFy.

P. S.: Je to na vlastní nebezpečí, otevři, pokud takovou přílohu očekáváš.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
dvorak

#3 Příspěvek od dvorak »

Děkuji, ale nějak mi to nejde. Po kliknutí se chce otevřít v Picosmos show, když jej zkopíruji a chci otevřít např. v exploreru , tak nelze. Jinak odesilatel tvrdí, že to jsou hudební soubory a mělo by to jít v MP4.
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Ahoj. Zkus přílohy uložit na disk a ihned zkontroluj na přítomnost viru. Jinak HTM, či HTML přílohama se nemusíš moc zabývat. Může to být hlavička firemního e-mailu, nebo antivirovýho programu, pokud se používá pro poštu. GIFy se dají prohlížet v prohlížeči obrázků, kolikrát jsou to "hejbací obrázky", neboli animace.
Rellik

#5 Příspěvek od Rellik »

Jednoduché pravidlo: Co přijde od někoho co neznám - neotvírám! potenciální nákaza virem. Pokud to přijde od někoho koho znám, tak už se to otevřít bojím míň, ale stále je to potenciální hrozba virem. Zejména pokud jde to gif a hlavně o html... Jestli to má být něco "vtipného" nebo "strašně" důležitého" a ne něco normálního ve stylu "zajdem dnes na pivo?" a k tomu příloha rosícího se piva v gifu, tak bych to rovnou smazal...
dvorak

#6 Příspěvek od dvorak »

Ale ne, to mi poslala dcera a diví se, proč mi to nejde otevřít. Ona mi to pouze přeposlala a jí to funguje. Má to být hudební soubor a ona to otvírá v MP4. Mně se ta možnost nenabízí.
A co je asi rozhodující - poslala to na PC z iPhonu.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Nejspíše bude problém u ní. Ať ti to pošle znovu a ne jen zástupce. :lol:
MetalGod

#8 Příspěvek od MetalGod »

"No tak si to stáhni ode mě, je to v C:\Program Files\Malware Collection 2018\SpywareGeneric-ehm-teda-video.exe"

Teď vážně - i kdyby to bylo od jánevímkoho, tyhle soubory můžou představovat průser, kterej odesílatel vůbec nemusí zmérčit, může se projevit časem.
Stejně - zamysli se, jestli Ti chtěla poslat zvuk, byl by to jeden soubor, těžko HTML, těžko GIF. MP4 je multimediální kontejner, kterej se používá pro videa, třeba pro MPEG-4 (ASP, AVC). Taky existuje zvukovej kodek M4A, ale ten to sotva bude, spíš by to mělo bejt MP3.
Prostě to vypadá, že Ti poslala ňákou pochybnou webovou stránku.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Software“