Nabíječ NA1b- SAPRO (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
- vasilceral
Nabíječ NA1b- SAPRO (přesunuto)
- vasilceral
- vasilceral
TIPUJU, že tam budou střeva spáchaný podle Václava Maliny "Poznáváme elektroniku IV - stavba nabíječky s tyristorovým řízením nabíjecího proudu" ...Milan_F píše:Eště vnitřek...
A kutilmile - nelituju tě
- vasilceral
Netroufám si odhadnout, kolik toho mohli vyrobit /sám jsem to nikdy neviděl, asi jen v rámci regionu/, ale v r. 93-94 byly součástky Tesly a RVHP tak ultralevné, že se daly nakupovat na váhu.
Když jsem toho času v uherskobrodském Etrosu nakupoval malé TO92 po desetníku, tak mi je odvažovali z myslím 500ks pytlíků, to samý TO39 a některé levnější TO66 a TO3.
KU601-602 a KU611-612 byly tuším za stokorunu kilo. Nejnižší typy z dané řady /třeba KD605, 615, 501, 366, 367, 649, 650 apod./, většinu řady KDY i vf tranzistory taky nikdo moc nechtěl, tak to v závěru taky dali na váhu.
Řada nejmíň dvoumetrákových palet se zelenými vrábelskými, litovelskými i dubnickými trafy nejrůznějšího určení tam stály bez povšimnutí skoro dva roky.
Běžný RVHP integráče taky, za stokorunu jsem koupil celou velkou hrst /asi tak 150ks/ maďarských 741, enderáckých A110D, rumunských βM387 i jiných. Byly tam toho všeho doslova milióny a paní Herberková jako hlavní skladnice prodávala způsobem "co udržíš v hrsti"...
Ale enderácký šváby i tranzistory SC, SF a SU zmizely jako první, až na výjimky jako B380 se celou dobu prodávaly na kusy, ne na váhu.
Pasivy nešly až na výjimky skoro vůbec /ty výjimky byly speciální TV elyty, vn svitky a tak/, takže v úplným závěru to všecko na váhu skoupil jeden uherskobrodskej démon, co tím zaplnil celý jedno patro nově postavené vily a dneska chce za jednu MLT-2 deset korun
Jak píšu - fakt je to místní démon, není úplně v pohodě, místní a z blízkého okolí jeho i Pavlínku určitě dobře znají
Jak je ještě dneska pořád vidět, zbylo dost pro všechny - bylo tam možné v téměř závěrečné fázi zahlédnout hlavně Avie i menší dodávky, hlavně ze SM kraje