Ako napojiť 3 TV na DVB-T? Bude to fungovať?

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pwn3r

Ako napojiť 3 TV na DVB-T? Bude to fungovať?

#1 Příspěvek od Pwn3r »

pozdravujem

potrebujem poriešiť v domacnosti 3 televizory na jednu antenu, momentalne je napojeny jeden tv na antenu (obrazok 1),
potrebujem dopojiť ku antene ďalšie 2 tv, problem je v tom že antenu potrebujem napajať od 1 televizora po jednom kabli, nemožem ju napajať priamo pri antene lebo nieje tam elektricky privod a každy kabel ku televizii ide odlišným smerom od anteny takže sa to rozvetvuje po dome, (obrazok 2) špekuloval som nad jedným zlučovačom/rozbočovačom signalu http://www.avelmak.sk/index.php?lm=664&pg=det&article=39628 no nesom si isty či to bude fungovať skuste mi poradiť popripade ešte či by nebolo lepšie niečo taketo http://www.avelmak.sk/index.php?pg=det&article=70626 a či adapter napajaci bude postačovať keďže je 100mA
Přílohy
1.jpg
Obrazok 1
(94.49 KiB) Staženo 286 x
2.jpg
Obrazok 2
(160.71 KiB) Staženo 317 x
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud máš dostatečnou sílu a kvalitu signálu z anteny není problém . Já to takhle mám na čtyři .
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Tak jak to máš nakreslené to bude fungovat.
Vzhledem k tomu, že je zesilovač v anténě, jeví se další zesilovač (7 dB) zbytečný.
Zesilovač v anténě by mohl ztrátu cca 8dB pokrýt.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

Byl jsem taky před volbou dva TVP dvě anteny nebo jedna antena a nějak signál rozdělit. Rozvod signálu bez zesilovače. Odbočka přes odbocovač signál kriticky zeslabila . Nakonec jsem udělal v rychlosti prasečinu u které nakonec zůstalo (už více jak tři roky). V příhodném místě jsem na průběžném kabelu odhalil střední žílu a přes kondenzátor připojil další kabel. Stínění samozřejmě na stínění. A teď fachmani antenáři do mně...
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Pwn3r

#5 Příspěvek od Pwn3r »

adapter bude postačovať? netreba silnejši?
Eleman

#6 Příspěvek od Eleman »

pokud stačil dosud bude stačit i potom. Použité rozbočovač jsou pasivní, tedy nespotřebovávají žádnou energii.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Pwn3r

#7 Příspěvek od Pwn3r »

dakujem za spolupracu :wink:
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“