AURA Z1 - transformátor
Moderátor: Moderátoři
AURA Z1 - transformátor
Prevedenie môjho zosilňovača je, ale nejaké iné než som našiel na internete. Rozdiel je v tom, že ja mám vzadu konektor pre napájanie gramofónu 22 V striedavých. Tak isto mám vo vnútri aj iný transformátor a k tomu z plošného spoja robené nejaké tienenie. Takéto prevedenie som zatiaľ ešte inde nenašiel.
Mám ešte jeden taký zosilňovač, ktorý musím opraviť. No ten má transformátor s jedným výstupným vinutím a je teda bez možnosti napájania gramofónu. Ako bol inak napájaný gramofón keď mal niekto prevedenie zosilňovača bez toho konektora a neskôr si dokúpil ten gramofón? Skúšal som nájsť aj návod ku gramofónu, no nepodarilo sa.
Ďakujem za rady.
- Přílohy
-
aura z1 - môj typ s konektorom.jpg- aura z1 - môj typ so zadným konektorom pre gramofón
- (36.48 KiB) Staženo 180 x
-
aura z1 - bežné prevedenie (fotka z internetu).jpg- aura z1 - bežné prevedenie (fotka z internetu)
- (81.17 KiB) Staženo 222 x
-
aura z1 - môj typ.jpg- aura z1 - môj typ z vnútra
- (69.89 KiB) Staženo 221 x
-
aura z1 - môj typ 2.jpg- aura z1 - môj typ zvnútra iný pohľad
- (44.72 KiB) Staženo 195 x
- serviceman
Ako boli inak napájané tie gramofóny G1 pokiaľ zosilňovač nemal ten 22V výstup? Bol k tomu nejaký externý zdroj.
V gramofóne je inak motorček s označením SMR 300-100 24V 50/60Hz.
Jinak se to tady už probíralo, například:
Brum zesilovače
AU/RA Z1, lehký brum 100Hz
A kutilmile - nelituju tě
Skúšal som 24V transformátor, ale aj pri odbere prúdu je napätie na 28V. To bude asi problém, že?
Motorček je konštruovaný na 24V, aké trafo by som mal hľadať? Keď kúpim s 24V v sekundári, tak napätie bude o niečo vyššie.
Ako aj na fotkách vidíte na mojom transformátore je na vrchu aj nejaký molitan, ktorý zakrýva svorkovnicu s vývodmi po obvode. Je použitá aj iná vrchná izolácia - textil, oproti novšiemu. Dorobená skrinka z cuprextitu. A to by mal byť bez zásahov niekoho predošlého, ako som sa dozvedel.