Koupím trafoplechy / trafa EI32

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferdislav

Koupím trafoplechy / trafa EI32

#1 Příspěvek od ferdislav »

Ahoj
Opět bych potřeboval nějaké trafoplechy rozměru EI 32, takže jakékoliv nevyužité, zničené atp. trafa s rozebiratelným jádrem v rozumném stavu.
Děkuji za nabídky
sinclair

#2 Příspěvek od sinclair »

Potřebuješ EI32x32, nebo EI32x40? Jaký tedy svazek plechů - 32mm či 40mm, nebo snad dokonce 50mm?
Předpokládám, že to asi potřebuješ na nějaký běžný audio převoďák, takže 0,5mm a jaký ztráty?
Jestli to máš, jak tak tuším, na nějakej převoďák okolo 40-50W, tak by to neměly být horší plechy, než asi 1,3-1,6W/kg.
Neměly by to být tedy plechy např. z nějakého sériového, osvětlovacího či ovládacího trafáku do strojů.
Tam používali třeba v ZPA Prešov či v Mechanice Praha fakt pěknej hnus. Pozná se podle jednoho až tří hnědejch pruhů na každým E plechu.
To jsou sračky, co mají 3-3,6W/kg a v provozu se poznají podle toho, že i když je síťový trafo navržený správně a není přesycený nad 1,2T, tak topí jako prase i bez zátěže.
Ideální by byly asi plechy z jakéhokoli vadného síťového trafa do B73, B113-116, nebo z přijímačů 813A-816A - tam byly slušný.
Po něčem se Ti podívám. Kostru máš?
ferdislav

#3 Příspěvek od ferdislav »

Jsem ochoten se ujmout jekýchkoli rozměrů od EI32 x25 až klidně x50, (nebo nějaký exot podobné velikosti s použitelnou kostrou) kostry na EI nějaké mám v tomhle rozmezí velikostí, a opravdu půjde o výrobu traf do zesilovačů, jak převodních tak síťových, takže upřednostním vše slušnějších parametrů tloušťky 0,35 či 0,5 mm.
Pokud by majitel nevěděl o jaký jde materiál, tak něco se vyselekuje už podle foto a ostatní risknu a zkusím, o nic nejde..
Myslím že vím o kterých odpadech pro osvětlení a ovládání píšeš, často se dají poznat už na první pohled, ty opravdu nejsou to pravé ořechové, nejlíp trafa z přístrojů kolem audia atp.
Často využívám plechy EI40 ze starých zesilovačů tesla, mono,music atp. těch je se mi zdá trochu více,ale s rozměrem 32 je to slabší...
Nemam problém vzít více kusů, postupně to zpracuju.
Kdybys věděl o nějakém zdroji koster na trafa, nebo sám mohl pár kusů postrádat, tak protože mi docházejí, jednám o nákupu s jedním pánem, ale nevím jak to dopadne a třeba už vůbec nemůže poskytnout EI32x32 a 32x40, tak ty bych bral.
ferdislav

#4 Příspěvek od ferdislav »

Stále sháním ....
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“