TV LG 42 LE8500
Moderátor: Moderátoři
TV LG 42 LE8500
Telka je ze SD a měla banální závadu nap. zdroje.
Při podrobnější prohlídce jsem si ale všiml takových tmavších svislých pruhů přes obraz. Vidět jsou hlavně na jednobarevném pozadí.
Myslel jsem si, že by to mohlo být podsvitem, ale po rozebrání všechny diody svítily. Zkusil jsem podsvit rozsvítit i bez displeje a žádné pruhy vidět nebyly a povrch byl celkem rovnoměrně podsvícen.
Pak už mě napadá jen vadný panel, ale ještě jsem nic takového podobného neviděl.
Prosím někoho, kdo už něco podobného viděl o odpověď. Předem všem děkuji!
- Přílohy
-
IMG_20180201_151408_223.jpg- Špatně se mi to fotilo a vodorovné pruhy jsou způsobeny foťákem.
- (283.26 KiB) Staženo 156 x
-
IMG_20180201_151301_477.jpg- (256.08 KiB) Staženo 172 x
-
IMG_20180201_104719_536.jpg- Podsvětlení panelu je řešeno dosti složitě množstvím světlovodivýsh panelů a pod každým z nich je řádka LE diod.
- (276.39 KiB) Staženo 211 x
Hlavně mě mate to, že ty pruhy jsou od shora až dolů a přitom by mely být, vzhledem k umístění LED aspoň někde přerušeny, ale jistý si nejsem, ještě jsem nic takového neviděl.
Když přidávám podsvětlení, tak intenzita těch pruhů je jakoby stále stejná, jen se mění celková světlost (focené to bylo na dost tmavém displeji, na světlém to foťák vůbec nezachytil)
Intenzita pruhů se mění se zvyšujícím se jasem a kontrastem. Při max. hodnotách pruhy skoro zmizí.
S tím odpojeným TCONem to vyzkouším a uvidím.