Přívodka přímotopová
Moderátor: Moderátoři
Osmdesat píše:Výrobce je Ecoflex, Francie. No, jestli to používá výrobců víc, zkusím se někde pozeptat, nebo mrknu na nějaký ešop s topnou technikou, jestli to nemají jako příslušenství.
Sice se to jmenuje Ecoflex ale vyráběla to francouzská fy Airelec. Tohle je typ ZTC, co se dodával někdy do roku 1998. To znamená, že to už 20 let není v prodeji. Ve Fénixu na to nic náhradního nemaj aspoň 10 let. Tenhle konektor se nasazuje na střední fástony síťovýho kolíbkovýho vypínače v control boxu, kterej je ale silně atyp. Středový piny má delší asi o 6 mm než krajní a těch 6 mm zalejzá právě do toho konektoru přívodní šňůry. Připojení je postaru, modrá a černá, hnědá je útlum a je to ten pootočenej o 90 st. Bacha na zapojení, pokud je na hnědým a černým rozdílná fáze a odpojí se modrej, skončí to seškvařenejma plastama kolem útlumovýho odpůrku, co přitápí kapiláru termostatu.
Šňůra se dá sehnat jen z nějakýho rušení topení ale bacha, na těhle 25 let provozovanejch konvektorech jsou často fástony vyhřátý a rovněž bývají vyhřátý až zkarbonizovaný plasty kolem control boxu. Při servisu jsem viděl místo originál přípojky nastrkaný fástony, přes ně smršťovačka a celý zablitý tavkou. To ale zavání průserem s pojišťovnou, kdyby se něco stalo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- elektrosvit
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!