Nakup z ciny - prokazani hodnoty zbozi (přesunuto)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hubert_79 »

sinclair: Zřejmě tam byla nálepka nebo něco, jinak by to celníci neřešili... Kromě nálepky (té žluté) tam bývá ještě celní nálepka s popisem obsahu a tam je kolonka země původu.
sinclair

#17 Příspěvek od sinclair »

Vážně se nepamatuju, je to přes rok. Ale fakt varuju před tím, zkoušet to vyřizovat "osobně". Honí Vás doslova jak v té pohádce o kohoutkovi a slepičce. Na konci celé té procedúry jsem měl nožky nahoře já! :D
FHonza

#18 Příspěvek od FHonza »

Jenom takové drobné varování. Souhlas se zastupováním v celním řízení poštou se neuděluje pro jednu konkrétní zásilku ale i na "všechny budoucí". Takže s další zásilkou pošta rovnou začne "konat" za poměrně drahé peníze.

Vyřídit osobně to jde, jenom se chce obrnit trpělivostí a dostatkem času (já jsem tam naposledy byl 3 hodiny).
sinclair

#19 Příspěvek od sinclair »

Tak to máš asi lepší vyřídilku, mě to stálo dohromady hodin asi trojnásobek a za to vztekání s 🤐 to fakt nestojí. To jim radši zaplatím, ať se hádají mezi sebou. Mně toho zas tolik nechodí a když už, tak to stejně stojí tolik, že se to v tom dá rozpustit.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hubert_79 »

za poměrně drahé peníze

Dvě kila za zásilku, u které se doměřuje clo a/nebo DPH. Pro lidi z Prahy možná lepší tam jezdit (pošta 120 v Košířích), pro někoho z Aše nebo Jablunkova je to trochu z ruky...
FHonza

#21 Příspěvek od FHonza »

Jasně že když je to z ruky, tak se to nevyplatí. Já sem to vyřizoval osobně spíš z principu než kvůli ušetřeným penězům.

Jinak stručný návod cesty "od přepážky k přepážce" (platný pro podzim 2017)
• přepážka výdejny
• přepážka celnice
• pokladna celnice (nešlo platit kartou)
• přepážka celnice
• přepážka výdejna
• výdejní přepážka výdejny
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Tak je to správně, 6 malých front vypadá lépe než 1 dlouhá. :lol:
FHonza

#23 Příspěvek od FHonza »

A to se vyplatí :)

Ještě jedna maličkost, je potřeba sebou vzít originál toho psaní co přijde od pošty. S kopií člověk neuspěje. A samozřejmě nezapomenout doklad totožnosti, vytištěný nějaký doklad o zaplacení (třeba z PayPal nebo výpis z účtu kde je ta transakce vidět). No a dobrý je, když je někde na zásilce nebo faktuře uvedeno že cena je včetně poštovních poplatků (hlavně u free shipping), protože jinak se vám pokusí dopočítat DPH z ceny přepravy dle ceníku české pošty.

PS: proclívací poštu doporučuju vidět pro milovníky historie, tam se opravdu zastavil čas někdy před ¼ století
ferro0

#24 Příspěvek od ferro0 »

Potrebne dokumenty, ktere prisly postou jsem vyplnil a naskenoval a dal plnou moc.
Dale jsem udelal printscreeny z AliExpressu a z e-bankovnictvi.
Nyni potrebuji nasledujici:

Dále je třeba doložit objednávku, nebo fakturu, která musí obsahovat:

Kupujícího

Prodávajícího

Specifikaci zboží + počet kusů

Hodnotu zboží + měnu

Výši poštovného

Zaslaná dokumentace/mail bude předaná na celní deklaraci.

V případě, že bude ještě potřeba něco doložit, bude Vás kontaktovat přímo deklarant, který bude řešit Vaši zásilku s konkrétní žádostí.

Fakturu na Ali jsem nenasel.
FHonza

#25 Příspěvek od FHonza »

Mně stačil printscreen stránky "Order Detail"
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“