Regulace otáček s vyvážením při zátěži

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Tomys99

Regulace otáček s vyvážením při zátěži

#1 Příspěvek od Tomys99 »

Dobrý den,můj dotaz je jednoduchý,postavil jsem si na chaloupku free generátor na 220V.prosím neodsuzovat,funguje,moje otázka je: živím to motorem z pračky 220V/350W s tachografem a potřebuji kouzelnou krabičku resp regulátor otáček který bude schopen udržovat/vyrovnávat nastavené otáčky.nechci uvádět záměrně více co a jak funguje.jde mi o to že když se dostávám do zátěže kolem 1500W (vrtačka darling apd) tak to ještě zvládá ale když chci sepnout např bojler což je 2200W logicky mi začnou padat časem otáčky což mi způsobuje pokles otáček které se však ustálí na nižších ,bojler nahřívá ale jsem pod 200V což se nelíbí led světlům ani TV atd.a tady potřebuju otáčky dorovnat a naopak.mužete mi pomoct případnými odkazy na danné kouzelné krabičky.Nejsem profík ale zase nejsem úplně hloupej.Děkuju Tomáš
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Nebudu komentovat frí enerdži nesmysl, ani VA charakteristiku výstupu, ani těch 50 herců, co z toho leze, ale uvědom si, že jestliže vytvoříš motorgenerátor, kde hnací motor přetížíš, samozřejmě klesnou otáčky a tím pádem i šťáva z něj tekoucí. Mohl bys například zvednout budící proud generátoru nad únosnou mez, ale na to si připrav práškovej hasičák. A taky to bude ještě míň frí enerdži, než doposud.

Kouzelná krabička ale přesto existuje:

Obrázek
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

.... radši zapomeň, že jsem ti sem něco napsal a vem si k ruce doporučení z vobrázku vod MetalGoda ...
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 06 úno 2018, 07:45, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Když už tahat za plyn, jedině Wattovic regulátorem! :D
Taková regulace ale stejně bude fungovat od nulový zátěže až po zátěž, kterou DLOUHODOBĚ dokáže generátor uživit, takže…

Cejtím v tom těžkej setrvák, nejspíš s nutnou zbytečnou bižuterií v podobě neodymovejch magnetů (ty taky nejsou frí, ty se musej zmagnetizovat značnou dávkou energie, kterou při jejich koupi zaplatíš. A jo, časem slábnou) a nepostradatelný antény na kosmický paprsky v podobě spirály s PŘESNÝM počtem závitů, průměrem a stoupáním, co?
Jenže jestli tam je setrvák, pak je možný, že krátkodobě pračkovej motor utáhne větší zátěž, než by měl, ale jen do tý doby, než se setrvák "vybije". A jak se nabíjí? Z Tvý frí enerdži zásuvky!
Schválně si vem helmu (abys nerozbíjel zeď holou hlavou), omotej ji alobalem (kvůli ufounům. Jsou všude!) a změř si příkon a výkon (příkon spotřebičů; pro obojí použij U×I) tohohle "zázraku" a věz, že η<1 ;).
— Winston Churchill
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

už to je slušný výkon dostat z 350W motoru 1500W , no zřejmě dobrej oddíl.
termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

Myslim ze jedinej oddil kam tohle prijde je tento
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... forum&f=42
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Ba ...
Tomys99 píše:Dobrý den,můj dotaz je jednoduchý,postavil jsem si na chaloupku free generátor na 220V.
...
Nejsem profík ale zase nejsem úplně hloupej.Děkuju Tomáš
Ne, vůbec nejseš hloupej, jen máš inteligenci necek vydlabanejch z angreštový fošny - jinak bys totiž na frý enerdžy nedokázal uvěřit. Na to byli větší kofři přes vynálezy perpetua de bille - a pohořeli ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Tomys99

#8 Příspěvek od Tomys99 »

Přesně jak jsem očekával.Odborníci radí od stolu.Pánové,já se neptal jak co funguje.když říkám že to funguje tak ano.Zabralo to čas to sestrojit.Tím tuplem sem nedám video ani foto.Kdyby někteří lidé radši konaly než myslely.
dred

#9 Příspěvek od dred »

...to je iný frajer... Slávny fyzici, môžete ísť handry fajčiť...
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Ale jo, vono ti to na první pohled fungovat bude. Akorát ty nechápeš, že nejdřív musíš roztočit setrvák, do kterýho tím uložíš na jeho velikost neuvěřitelný množství energie - a tuhle setrvačnou energii POTOM odčerpáváš - akorát tobě se zdá, že ji bereš "z ničeho" ... Sežeň si dva starý mechanický elektroměry pro 1f odběr, vynuluj je (jde to mechanicky po opatrným povolení pár šroubků) a vyzkoušej je tím, že je zapojíš oba dva do série a za ně ještě třeba lampičku. Nechej lampičku hodinu svítit a porovnej údaj na obou elměrech - měly by naměřit ±(hodně málo) stejnej údaj. No a pak si vyzkoušej ten svůj zázrak - jeden elměr zapoj mezi zásuvku a ten svůj pračkáč 350W, kterým poháníš generátor, druhej elměr zapojíš za celej gener PŘED FINÁLNÍ SPOTŘEBIČE. No a třeba po 24h uděláš odečet. Pokud druhej elměr ukáže, že z generátoru odešlo významně vyšší množství energie, než který bylo odebraný ze zásuvky, tak věř tomu, že budeš kandidát na Nobelovku. V opačným případě platí to o těch neckách z angreštový fošny ...
Zaky

#11 Příspěvek od Zaky »

Kdyby se někteří lidé radši naučili česky, tak by třeba místo, aby myslely, raději mysleli, čímž by jim došlo, že zadarmo ani kuře nehrabe, což přesně vystihuje fyzikální nesmyslnost čehokoli generujícího energii z ničeho bez nutnosti aplikace jakýchkoli odborných znalostí. Jinak říkám, že konstruktéři všech těchto pokusů mají jedno společné, a to je nedostatek vzdělání. A abych jen nekritizoval, tak nabízím 1000Kč za předvedení generování každého 1W "free energy" trvalého výkonu až do oněch udaných 1500W, což činí 1 500 000 ,- Kč. Toto musí být pochopitelně objektivně a nepochybně změřeno. A aby to bylo fér, tak za každý 1W, který bude do těch 1500W "free energy" chybět, zaplatíš ty mě 100,-Kč. Jdeš do toho? Pokud to má nějaký příkon, což, pokud se to hýbe, tak má, tak tě to bude stát víc, než těch 150 000,-Kč :-)
Jinak pokud si tím motorem točíš třeba větrníkem nebo vodním kolem, tak to není free energy a pak se tady můžeme bavit normálně :-)
Nakadah

#12 Příspěvek od Nakadah »

Je to jenom mechanický akumulátor energie. Nebude to fungovat. Je to jak lít do plného kýblu 1l/s a výpustí u dna odebírat 10l/s. Nakonec se kýbl vyprázdní a z výpustě poteče jenom to co do kýble teče - 1l/s.

Ale jako hračka dobrý, youtube je plné takových konstrukcí.
MetalGod

#13 Příspěvek od MetalGod »

A abys vyrovnal otáčky co nejrychlejc, potřebuješ na to mnohem výkonnější hnací motor, než současnej půlkoňák, což znamená i vyšší spotřebu.
Taky - napadlo Tě, že bez zátěže to má taky nějakou spotřebu? Elektromagnetický ztráty motoru, valivej odpor ložisek, tření na uhlíkách, aerodynamickej odpor… to všechno se musí vykompenzovat, aby se motor točil. A zaplatit. Nebo se to snad točí na nekonečně dlouhou dobu samo od sebe?

No, nejseš určitě jedinej, kdo se napálil, kup si na střechu obří fotodiodu (solár), nabíjej s ním aku, překopej světelný obvody chaty na 12V a sviť 12V LEDkama, to bude mít smysl.
— Winston Churchill
hobbyrobot

#14 Příspěvek od hobbyrobot »

Tomys99 píše:Nechci uvádět záměrně více co a jak funguje.

Místní konstruktéři "kouzelných krabiček" si - stejně jako ty - taky chrání svá tajemství, takže ti asi záměrně neporadí...
gepard

#15 Příspěvek od gepard »

Tomys99 píše:... živím to motorem z pračky 220V/350W s tachografem ... dostávám do zátěže kolem 1500W (vrtačka darling apd) tak to ještě zvládá ale když chci sepnout např bojler což je 2200W logicky mi začnou padat časem otáčky ...

Ahoj,
ať už to máš jakkoliv "free", musíš pochopit, že motor, který předává energii (výkon motoru max. 350W) bude mít tím větší problémy, čím více přes jeho možnosti půjdeš. Osobně nechápu, jak zvládá oněch 1500W a 2200W s odřenýma ušima. Je vidět, že lepší regulátor již nepotřebuješ, neboť ho již máš. Jen je zapotřebí zvolit výkonnější motor - zde patrně ty 2kW. Nic víc, nic míň v tom nehledej. Může se ti taky stát, že ten 350W motor spálíš, prostě tyhle brejkule už jednoho dne nezvládne.
-- Gepard --
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“