Poskytovatelé internetu v Olomouci

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#31 Příspěvek od p32 »

Nemají, můžeš tam nechat jen jednu. Ale ten starý router nevyhazuj, zajímal by mě.
Soemtron

#32 Příspěvek od Soemtron »

P32: Omlouvám se, ale je to jiný router, viz edit výše. Zatím ho ale nechám. Slepota. :(
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Mně technik z káblovky tvrdil, že ty routery/switche z dřívější doby byly navrhovaný hlavně na funkci switch = rozbočování a slučování datovejch rámců po kabelovým vedení LAN/WAN. Funkce wifi-routeru u nich nebyla tak podstatná, protože zařízení s wifi nebylo tolik a nechodily tak rychle. Když ale musejí na jednom kanálu uskutečňovat routovací funkci = kódovat data a vůbec obsluhovat wifi připojení a je od nich požadovaná plná dostupná rychlost, přestává to v nich instalovaná výpočetní kapacita stíhat a proto omezí i rychlost na tom switchování. Takže i když můj starej Edimax měl vyznačenou 100M síť, tak v reálu ji nestíhal - a já myslím že Soemtron narazil na podobný konstrukční omezení byť doposud naprosto normálně funkční, ale bohužel už morálně zastaralou technikou.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#34 Příspěvek od p32 »

Soemtron píše:P32: Omlouvám se, ale je to jiný router, viz edit výše. Zatím ho ale nechám. Slepota. :(

Já jsem nepsal, že ho chci. Mě jenom zajímá kvůli tomu problému. Takže stačí jen půjčit a po vyzkoušení bych ti ho normálně vrátil. Záležitost i s cestou tak na 2-3 dny. Ale jen se vlastně ptám, nemusíš na to přistoupit. :wink:
Jinak jsem si myslel, že je to on. Mám s nima docela dobré zkušenosti a jeden zde mám volný, takže bysme mohli vyzkoušet i u tebe kvůli tomu problému.
Soemtron

#35 Příspěvek od Soemtron »

p32: Zapůjčení možné. Jedu na TP Link. Kontakt na SZ.
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
p32

#36 Příspěvek od p32 »

Jo, četl jsem, odepsal a jdu snídat. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“