Jak na vykonovy vystup rizeny PWM 3.3V
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
Epes: neviem ci ti to nieco da, ale prikladam priebeh prudu na trande na normalnom stepdowne a tvojom vyrobku (pre tych co tomu rozumeju, pls berte priebehy s rezervou, merane na dlhych drotoch na vrabcaka, v skutocnom zapojeni by bol narazovy prud kondika daleko vecsi)
- Přílohy
-
xstepdovn.PNG- (21.6 KiB) Staženo 109 x
-
kondik za trandoom.PNG- (18.19 KiB) Staženo 102 x
nechápu proč mne stále přesvědčujete o existenci proudových impulsů, které já jsem nikde jediným slůvkem nepopřel. I když nedochází k žádné derivaci a výrobě Diracových impulsů, namáhání kondenzátorů (proudové ale i napěťové) je značné a při volbě nevhodného typu kondenzátoru může vše skončit destrukcí, což jsme asi všichni zažilli.
Škoda jen, že jste se v diskuzi nevěnovali také trochu vlastnostem a použití jenotlivých typů kondenzátorů s ohledem na frekvenci a tvar signálů.
Pro ty, kteří jsou skálopevně přesvědčeni o nemožnosti připojení kondenzátoru k "obdélníkovému napětí ", bych doporučil, aby se svezli starší tramvají T3, které si na střeše již desítky let vozí tyristorové střídače. Jekot, který se při rozjezdu a brždění tramaje z těchto střešních nástaveb ozývá, je právě akustický projev kondenzátzorů namáhaných pulzním proudem.
Pochopitelně u malých stolních zařízeních je z prostorového a ekonomického hlediska jednodušší nahradit drahý a velký svitkový kondenzátor malou a levnou rychlou diodou.
Tím končím a jdu plnit manželské povinnosti.
Přeji hezký den.