Sháním motorový rozběhový kondenzátor

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
warp

Sháním motorový rozběhový kondenzátor

#1 Příspěvek od warp »

Sháním motorový rozběhový kondenzátor o kapacitě 28µF/450V, může být i 30µF (ten mám), problém je v rozměrech, potřebuju max. průměr 45mm - to splňuje většina, a délku 65mm max. 70mm - to jsem již nikde nenašel, vše delší (85-95mm). Je to ze zahradního čerpadla Walrus TQ400, kde je to pod krytem s omezeným místem. Hledal jsem u GME, GES, AME, TME, Tipa ... marně v této velikosti. Hledal jsem třeba řadu CBB60, i v Číně (ALIex) ale vždy přes 70mm. V nouzi budu muset upravit kryt. Díky za jakoukoliv radu/pomoc.
Jediné co jsem ještě našel je https://www.tipa.eu/cz/kondenzator-rozb ... /d-121353/ ,nevím zda bude kapacitou stačit, co myslíte?
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Hele, stejně mívaj kapacitu vyšší jak udávanou, a i kdyby ne, o trochu nižší kapacita nevadí. Kdo ví, jakou měl kapacitu původní, dokud ještě fungoval.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Zkus kontaktovat firmu ZEZ Silko Žamberk: http://www.zez-silko.cz/cs/produkty/mot ... ndenzatory
V tabulce motorových kondenzátorů mají pro kapacitu 30µF uvedeny alternativní rozměry 45 x 75 mm (tabulka).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Co se zeptat přímo v servisu, měli by mít originál nebo náhradu. Podle návodu je v Praze pět servisů, nebo sběren oprav.
Charos

#5 Příspěvek od Charos »

To warp:
Dej tam ten 25uF, to musí stačit. Menší kapacita znamená jen menší sílu rozběhu, ale těch 15% to nepozná.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“