Osvetlenie pre 112 litrove akvarium
Moderátor: Moderátoři
Ako som písal v podstate potrebuješ 12V zdroj cca 50-60W.
Ideálne ak sa dá aj znížiť napätie. (niečo "hotové"... hádam nájdem).
Pre mňa osobne nieje žiadny problém hocijaký zdroj zregulovať. Sám si upravujem trebárs zdroje z NTBookov (tie mávajú kolo 15-18-20V a cca ten požadovaný výkon) a iné. - (komu? čo? treba?)
Ty chceš proste kúpiť a zapojiť. - tak dačo popozerám. - len čas potrebujem...
Napisal si mi, ze:
No v prevažnej väčšine LED pásov obmedzuje prúd rezistor na páse.
K tomu sa dáva zdroj do 12V.
Teda pohľadaj si niečo čo má 0-12V a cca 50W.
Resp. netreba od 0 ale niečo čo sa dá regulovať-prepínať (cca 6-8-10-12V) a má zo 50W
A teraz si mi poslal link na menic prudu A, a nie napatia V, ako si mi predtym pisal alebo sa v niecom mylim...?
Z toho linku z Aliexpressu:
Out put: DC 12V/24V
DC12V:1A/2A/3A/5A/10A/15A/20A/30A/40A/50A
DC24V:1A/2A/5A/10A/15A
Ako to zapojim do siete 230V, ked tam nie je pri tom zasuvka a ja sa zapajaniu takychto veci nevyznam...jednoduchsie by bolo pre mna uz komplet hotovy zdroj so vsetkym.
Máš tam zdroj -
Out put: DC 12V
DC 12V:5A
+V / ADJ: Adjust the output voltage
Ak sa zníži napätie klesne aj prúd cez pás.
No ono sme tu na "Elektro Bastlírne".
Pokiaľ nevieš? " Ako to zapojim do siete 230V, ked tam nie je pri tom zasuvka a ja sa zapajaniu takychto veci nevyznam...jednoduchsie by bolo pre mna uz komplet hotovy zdroj so vsetkym."
Tak kúp niečo hotové - to už vieš čo.
a poslal si mi zariadenie na menenie prudu A amper...
Nemalo by to byt nieco taketo?
http://s.aliexpress.com/NzaMbUNN?fromSns
freem1 píše:Nemalo by to byt nieco taketo?
http://s.aliexpress.com/NzaMbUNN?fromSns
No presne takéto "LEN" potrebuješ aj výkon - nedá sa frčať na max.tj. 30W a cca 10h/ denne.
Takéto sa dajú v tvojom prípade použiť 2- možno 3ks. Alebo presne toto 60Watové.
-aky zdroj teda vlastne potrebujem?
napisal si mi toto:
No v prevažnej väčšine LED pásov obmedzuje prúd rezistor na páse.
K tomu sa dáva zdroj do 12V.
Teda pohľadaj si niečo čo má 0-12V a cca 50W.
Resp. netreba od 0 ale niečo čo sa dá regulovať-prepínať (cca 6-8-10-12V) a má zo 50W
A niekto iny mi napisal toto:
svetelný tok závisí od V a A
sú zdroje ktore majú stabilne V a menia A a sú aj také čo majú variabline V a stabilne A.
pri pasikoch sa používa zdroj zo stabilným V a variabilným A (z toho čo uvadzaš neviem najsť akými mAh ich máš krmiť), takze asi pojdeš do 12V alebo 12/24V zdroja s variabilným A.
Od A zavisí samotná svetelnom LED chipu ale zároven aj jeho chladenie. Preto je potrebné poznat kompletný datasheet LEDchipu a jeho rozsahy aby si vedel čo kupiť.
Potrebujem teda zdroj s menicom V napatia alebo s menicom A prudu?