LG 50pc1r
Moderátor: Moderátoři
LG 50pc1r
Já používám počítač s integrovanou grafikou (XP), monitor přes DVI. Pak jsem koupil nový monitor a zapojil HDMI kabel. Fungovalo to perfektně, ale bez zvuku. Ten jsem nepotřeboval. Po čase jsem ho chtěl rozchodit, ale v ovládacích panelech žádný ovladač a nastavení. Pak jsem vlezl do biosu. Tam bylo navolenno "Onboard VGA output connect : D-SUB/DVI". Změnil jsem na D-SUB/HDMI a bez jakéhokoliv dalšího nastavování se objevil "Realtek HDA HDMI Out" a zvuk šel.
Zdroj signálu bol satelit. TV ani na jednom HDMI nemal zvuk . Obraz OK .
TV som prepojil na skúšku cez SCART . Zvuk išiel . Satelit na inom TV zvuk s HDMI mal. Tuším bol nastavení na PCM.
Rozobral som TV pozrel čísla mainboardu , zdroja . Pritlačol som mierne BGA čip na mainboarde cez rebrovaný chladič , tušil som že problém bude asi tam . Nič som potom nerobil poskladal TV a zapol .
A čuduj sa zvuk zrazu z HDMI liezol do reprákov . Možno náhoda ale myslím si že chyba bude asi v tom BGA čipe. Tak že sa dlho ani ja
ani sused netešíme
taky mně to dělá na tv LG (typ teď z hlavy nedám, je to můj slepenec LG a panelu z Mascom - typ odpoledne upřesním). Je to v kombinaci se satelitem OPENBOX S2HD. Pokud zapnu TV a potom satelit, tak zvuk jde. Pokud je satelit zapnutý, potom zapnu TV, tak taky. Pokud vypnu satelit do standby a následně zapnu, pak je TV němá. Pomůže jen restart TV nebo úplné vypnutí a zapnutí satelitu. Zkoušel jsem různé kombinace nastavení zvuku, výsledek žádný. Se stejnou věcí jsem se setkal u jedné plazmy LG. Další "vlastnost", které mě s..e, je to, že TV se zapne ze staandby jakýmkoliv ovladacem. I to má společné s tou plazmou (ono vypadá stejně i menu).
Zřejmě to není vada, ale "vlastnost".