DUBAJ

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ronoda

DUBAJ

#1 Příspěvek od ronoda »

Vrátil jsem se z dovolené z Dubaje a chci se podělit o několik poznatků,
nejdříve zásuvky. Tuto rozteč má vícero zemí (viz standartní) zásuvka je standartně vypínatelná s doutnavkou. V hotelech je už kombinovaná pro více roztečí bez vypínače. (viz. hotelová) ale co je zajímavé a co jsem moc nepobral je jak jsou napojeny spotřebiče. (viz spotřebiče) Televize, varná konvice, lampička a digit. budík je vše připojeno kabelem napevno dovnitř "zásuvky" u každé je vypínač a pojistka. Měl jste to někdo někdy rozdělaný?
(na dovolenou se se šroubovákem nejezdí :D )
- A neskutečná obliba LP desek a gramofonů. Nabídka těch nejlepších
kapel co kdy byly. (jen by mě zajímalo zda je to opravdový analog)
A velká nabídka gramofonů, od těch nejjednodušších v podobě diplomatických kufrů, který se otevře a je z něj gramofon včetně zesilovače a příposlechových reproduktorů, až po špičkové stroje za desetitisíce (v Kč)
a několik modelů až extravagantních tvarů. Bohužel se tam nesmí fotit a taky nátlak arabských prodejců je nepříjemný, takže bohužel žádné foto:-(
Přílohy
DSCN6038.JPG
spotřebiče
(218.14 KiB) Staženo 206 x
DSCN6074.JPG
hotelová
(248.02 KiB) Staženo 205 x
DSCN6073.JPG
standartní
(256.43 KiB) Staženo 184 x
Achab

#2 Příspěvek od Achab »

Zdá se, že do té univerzální zásuvky jde zapojit většina typů vidlic, viz Přehled zásuvek používaných ve světě.
Zásuvky s jističem nejsou výjimka, používají se například v Kanadě.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“