Duplikace RFID čipu

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Duplikace RFID čipu

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Zdravím,

mám RFID čip pro otevírání domovních dveří. Radioskenerem jsem se utvrdil, že jde o 125kHz systém - trvalé impulzy u čtečky na této frekvenci.

Nemám možnost do domovního systému přidat další čip, proto bych potřeboval klon toho čipu co mám.
Vím, že se na Ebay prodávají různé RFID "duplikátory" ale nepodařilo se mi zjistit problematiku RFID čipů. Všiml jsem si, že existují různé typy čipů které jsou uvnitř té klíčenky (čipu), např. EM4200, EM4100, EM4205, EM4305, ATA5567, ATA5577, T5577, CET5200 ...atd. Jak poznám, co mám za čip? Pokud mám čip, který je nepřepisovatelný, lze ho duplikovat na přepisovatelný? Jaká je kompatibilita mezi různými typy vnitř. čipů?

Tedy abych uvedl příklad, pokud je můj čip "read only" např. EM4200 půjde zduplikovat na EM4305 nebo T5577?

https://www.ebay.com/itm/Handheld-125KH ... sNHB_exJoQ

Je tu někdo, kdo se v tom dobře vyzná?

Díky
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

V těch kódech mám taky zmatek, ale vždy beru T5577 a ty mě nikdy nezklamaly. Jsou přepisovatelné, ale víš jak to je u číňanů, aby nevydávali něco za něco jiného, protože to vypadá všechno stejně.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
sis2

#3 Příspěvek od sis2 »

Zajít do firmy, co instaluje a servisuje bezpečko, podle přineseného čipu ti naklonují druhý a stojí to pár korun. Tzn. žádný internet-přeprodej-zm*di, ale lidi, co to dělají. V Brně mám vyzkoušené tyto, mají pobočku i v Praze na Chodově.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Za cenu benzínu, přeplaceného přívěsku a prodrbaného času, jsem si pořídil krabičku do USB, kde se mi cena po roce vrátila 2x, díky pár klonům mezi známýma. A to chci jen polovinu, proti těm "co to dělají". Hlavně nemám zájem, aby někde zůstala zmínka mého kódu, protože někdy to jsou čipové karty, které se v korporátu používají pro průchod, k nákupům v kantýně + obědům v jídelně apod. A jestli např. tohle mají ti "internet-přeprodej-zm*di" předražené?
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
sis2

#5 Příspěvek od sis2 »

Jasně, není co dodat, může si vybrat.
Chtěl jen jeden tag k domovním dveřím. Nebo může tag poptat u toho, kdo to instaloval - obvykle nechávají na místě samolepku s kontaktem na servis.
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“