Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Že to na FM nebylo schopný naladit tady ani BEAT čistě, tak to bych tomu ještě odpustil, ale že se to dost často hryzlo takovým způsobem, že tomu pomohlo jen vypnutí toho vypínače, tak to mě už dost vadilo. Dálkový ovladač s tím komunikovat nechtěl dost často.
Nakonec jsem tu vyhrabal ten Medion Life MD 87267, co tenkrát prodával jeden obchod z kávou v bílým provedení a funguje o hodně líp.
Sice to nemá DAB - ty rádia jsou stejně i přes net - zato bluetooth se hodí, protože nemusím přepojovat repráky z toho Medionu na notebook.
- weed_smoker
Ano, chci říct, že ten jejich křížový šroubovák není z jednoho kusu stejného materiálu, na 100%.
U plochého si jistý nejsem dvěma úplně rozdílnými materiály - řekl bych, že celý to plochý provedení je z jednoho hodně dobrýho a špica je zakalená.
Černý, asi 7-8mm dlouhý, určitě kalený konec plochýho je furt i přes roky používání černý, to černý na plochý dělicí rovině plynule přechází do chromvanadu či co to je.
Nejsem si jistý, že tu nepatrnou dělicí drážku na křížáku můj prastarý foťák v makrorežimu postihne, ale zítra se o to pokusím.
sr71 píše:to chceš říct že např u těch narexů je ta černá špička z jiného kusu materiálu a je při výrobě nějak vsazená do toho dříku? jakým způsobem tam je vsazená?
slyšel jsi už o frikčním svařování ??
- elektrosvit
- elektrosvit
- weed_smoker
elektrosvit píše:Dneska jsem byl v Hornbachu a při té příležitosti okouknul stojanovky. Za 2,2 litru měli Einhell. Základna je opravdu plechový výlisek, ale tvrzení, že se při zatlačení prohne o 4 mm, je nesmyslné. Zkoušel jsem různě tlačit i zabrat za horní část a ani se nehnula.
několik let mám doma takovou tu klasickou čínskou stojanovku (i základnu mám litinovou), pokud budeš zkoušet tuhost jen nějakým tlakem rukou tak se to asi může jevit jako tuhé, ale stačí na odzkoušení upnout do sklíčidla třeba kus kulatiny, na posuvný stolek třeba položit prkýnko a přes ten převod posuvu vřetena zatlačit do stolku a hned uvidíš ten průhyb, neměřil jsem to ale myslím že 4mm to klidně může, možná se to nezdá ale přes ten převod lze vyvinout neskutečnou sílu,
další vůle u mé vrtačky je v tom, že ten válec vřetena, který vyjíždí z horního odlitku taky není moc napřesno a čím víc je vyjetý směrem dolů, tím větší má vůli do stran, projevuje se to např. tak že když nastavím doraz hloubky vrtání a dojedu na něj tak dalším tlakem na páku vřetena sklíčidlo viditelně uhne do strany (protože jedna strana se zastaví o dorazový šroub a druhá strana díky malé tuhosti popojede o kousek dál)