Procesorem řízený UP/DOWN měnič
Moderátor: Moderátoři
-
\_Honza_/
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kapacita přechodu v serii s impedancí "emitorovýho" odporu je na hraně celkem poznat - tady ale nevím přesně, jak to máš zapojený, to jen trošku hádám.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
\_Honza_/
ZdenekHQ píše:A potom zjistíš, že procesor to neuhlídá a budeš potřebovat nějakej jednoúčelovej obvod, kterej to uřídí a ty mu pouze ve zpětné vazbě budeš měnit parametry....
Ahoj,
potřebuji něco podobného. Jedná se o nabíječku druhé baterie z palubní sítě auta. Parametry vstup cca 9-18V výstup nastavitelný okolo 13.6V proud 20-30A.
Abych se měl od čeho odpíchnout, docela by mě zajímal nějaký vhodný jednoúčelový obvod který bych byl schopen rídít procesorem PIC.
Přiznávám, že dc dc měniče znám jen teoreticky.
Děkuji
ZdenekHQ píše:\_Honza_/ píše:OK přesvědčili jste mě, udělám test a změřím průběhy na osciloskopu než budu vymýšlet něco dalšíhoJestli je tady nějaký fyzikální důvod proč jsou bipoláry výrazně pomalší vůči mosfetům stačí říct. Až tak moc znalostí nemám abych na to přisel sám.
A potom zjistíš, že procesor to neuhlídá a budeš potřebovat nějakej jednoúčelovej obvod, kterej to uřídí a ty mu pouze ve zpětné vazbě budeš měnit parametry....
Ahoj, oživuju téma. Opravdu by mě zajímal takový obvod, který by si hlídal měnič sám a procesor by mu jen nastavoval požadované parametry.
Díky
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Samotná rychlá regulační smyčka je ale pořád součástí samotného měniče a nějaké případné zpoždění procesoru (přerušení, komunikace) ji vůbec netrápí...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Kód: Vybrat vše
Output Voltage: DC 2-32V adjustable (Can only be used as step-down module. the input must be greater than the output of 1V)naucim sa co je stepdown a potom mudrujem