w1209 DC 12V -50 až +110 teplotu ovládací spínač termostat

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

w1209 DC 12V -50 až +110 teplotu ovládací spínač termostat

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Před asi rokem jsem si koupil na Aukru tento w1209 DC 12V -50 až +110 teplotu ovládací spínač termostat teploměr přesný název byl na aukru W1209 mini termostat -50 až +110°C ax@013 s tím že mě to bude v pokoji měřit teplotu a upozorní při nastavení určité teploty abych nepřetopil kotel protože zdolávat 17 schodů do kotelny každou chvíli už mě to zmáhá. Po koupi jsem to zkoušel tak že jsem čidlo připnul v pokoji na radiátor a fungovalo to až do teploty 50 stupňů pak na segmentovkách se ukázal znak "-" relé se seplo a zůstalo zapnuto až do okamžiku kdy teplota klesla pod 50 stupňů tak jsem si řekl že jsem koupil něco jiného co jsem chtěl a hodil to do skříně a dál jsem to neřešil.Ale mé nohy mě donutili to vzít zas do úvahy :D jak to když to má fungovat až do teploty 110 stupňů mě to funguje jen do 50 stupňů? díky
https://www.miniinthebox.com/cz/w1209-d ... gJvMPD_BwE
Milan_F

#2 Příspěvek od Milan_F »

Nebylo by lepší vybodnout se na kraviny z aukra a dát na kotel tohle. Naláduju kotel, nastavim 60°C a nazdar. Na teploměru u kotle je přesně 60°C. Funguje pomalu 30 let a hlavně se obejde bez elektriky.
dobrman

#3 Příspěvek od dobrman »

markoni
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od markoni »

dobrman píše:https://github.com/TG9541/stm8ef/wiki/Board-W1209

O té stránce vím ale nevím o někom kdo by mě ten firmware upravil aby to pracovalo tak jak potřebuji teda jestli se to dá :)
for : Milan_F ten regulátor mám nebo něco podobného tím se reguruje ten otvor na spodních dveřích řetízkem.
Jinak mám kotel VIADRUS
Milan_F

#5 Příspěvek od Milan_F »

No tak mi vysvětli, jak ten kotel můžeš přetopit :?:
masar

#6 Příspěvek od masar »

A co nastavit parametr P2 (někde se uvádí P3) popř. P6? Popř. reset do default?

Obrázek
Některé verze to mají zřejmě trochu jinak ohledně parametru P6:
Obrázek
:wink:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od markoni »

O těchto možnostech jsem nevěděl nic ,nastavil jsem mód P6 dnes to vyskouším při topenní .V popisu není o tom zmínka nebo jsem to přehlédl jinak moc díky za pomoc

Edit to zkouším ale zatím bez úspěchu :oops: má to možnosti P0 až P8, čím se ten mód potvrzuje ? díky
markoni
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od markoni »

masar píše:A co nastavit parametr P2 (někde se uvádí P3) popř. P6? Popř. reset do default?

Jak se nastavuje ten parametr a reset do default ? díky
masar

#9 Příspěvek od masar »

Máš zřejmě novější verzi.
Podle informací z netu je teplota, po jejímž překročení se zobrazují pomlčky, dána parametrem P7.
Parametrem P8 se volí buď uživatelské (C) nebo tovární (H) hodnoty.
Dlouhým stisknutím tl. SET (>5s) se volí režim nastavení, tl. + a - změní požadované hodnoty a opětovným dlouhým stiskem tl. SET se nastavení uloží (uloží se i po 10s nečinnosti automaticky).
:wink:
edit: V tvém případě je třeba parametr P7 (tovární hodnota 50°C) snížit tlačítkem - pod 0°C, kdy se objeví údaj OFF). Tím je funkce "alarmu" vypnuta.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od markoni »

Asi už to chápu víc to má 8 módů mezi kterými se může přepínat a každý ten mód má možnost nastavit určitou teplotu při které něco uděje.Já jsem dělal chybu v tom že při zapnutì jsem nevybral mód který potřebuji protože když to zapneš se nastaví automaticky mód "P0" díky
masar

#11 Příspěvek od masar »

Myslím, že se mýlíš. Nejedná se o "módy" ve smyslu "režim", ale o prosté parametry, kterými se termostat řídí a to všemi zároveň. Režim je těmito parametry pouze ovlivňován. Režimy jsou v podstatě dva: topení a chlazení. Oba se přepínají nastavením parametru P0. :wink:
edit: Nastuduj si popis z této stránky, je sice v němčině, ale překladač si s ní poradí.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od markoni »

Už jsem pokročil "P7" nastavil na off a už to pěkně ukazuje teplotu v tuto chvíli 57 stupňů.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“