Mutovací krabička na mikrofon
Moderátor: Moderátoři
Mutovací krabička na mikrofon
stavím si mutovací krabičku na mikrofon a mám problém po připojení diody. Nejprve jsem postupoval tak, že jsem mezi vstupní a výstupní xrl konektor dal rozpínací tlačítko, které jednoduše spojovalo piny 2 a 3, čímž se vyruší signál. 1 je zem, ta šla přímo. Toto fungovalo bez problémů pro dynamický mikrofon.
Pak jsem to chtěl upgradovat pro kondenzátorové mikrofony. Bohužel to nestačí takhle, protože vždy při sepnutí a rozepnutí to lupne. Našel jsem si teda schéma a zapojil to podle něj (viz obrázek). Všecko funguje jak má až do doby, kdy jsem chtěl přidat ledku.
Pro spínání jak mikrofonu, tak ledky jsem použil dvoupólový spínač. Do jedné řady jsem zapojil ty cesty pro mikrofon a funguje to, dokud je to samostatně. Když ale do druhé řady připojím ledku, tak to začne znovu lupat při sepnutí i rozepnutí. A dělá to i když tu ledku napojím přímo na xlr (beru 48V z phantomovýho napájení z pinu 2 a zem je na pin 1). Z toho mi vychází, že ta ledka dělá něco, co způsobí to lupnutí, ale nevím co.
Poradíte mi, prosím?
- Přílohy
-
Mic_Mute_Schematic.jpg- (114.35 KiB) Staženo 213 x
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
Samostatnej zdroj mě taky napadl, ale radši bych to nejdřív vyzkoušel takhle, protože by to bylo nepraktický ze dvou důvodů. Jednak bych musel občas vyměnit baterky a druhak by to fungovalo i když do toho nebude nic zapojený a tím pádem nemám kontrolu, že pokud to svítí, tak funguje i mikrofon - což je vlastně myšlenka té ledky.
Díky moc za reakci. Vyzkouším a napíšu, jak to dopadlo.
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
Já chápu, že se pak musí ta ledka podělit o proud s mikrofonem, ale DI boxy například taky svítí, když se do nich pustí phantom, takže by to neměl být problém, ne?