Tak jak se vám mrzne? (zamčeno, je léto)(unlock-mrzne)
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Nejznámější česká meteoroložka Dagmar Honsová (1 000 000 vtipů) se (skoro nikdy) v odhadech, prognózach nemýlí
Odstup, zlý duchu diskusí na novinkách. Budeme té paní mýt pozadí i tady?
Jen tak mimochodem; tam si diskutující asi myslí, že předmětná paní věští předpovědi z kávové sedliny či čeho? Logika věci napovídá, že s prodlužující se dobou, na kterou se vydává odhad klesá i pravděpodobnost, že onen odhad vyjde.
Honsová je tam takový "Kalousek meteorologie".
S podivem proto, že obvykle ve Štítné bývá hodně zima a přitom ta největší byla až včera, nějakých -16°C. Předtím to bývalo tak do -14-ti.
Dnes už byl do rána podstaně menší mráz (jen nějakých -7°C) - přes den se ještě více oteplilo a odpoledne začalo dokonce drobně pršet (anebo se jen srážela mlha v kapky vody).
To ovšem mělo za následek, že vznikla námraza. Po dopadu voda namrzala (na promrzlé zemi), že "se tvořilo zrcadlo" - navečer se kvůli tomu u nás stala i dopravní nehoda
- Přílohy
-
DMULTI-B1STIT01.gif- Meteostanice ve Štítné nad Vláří
- (52.99 KiB) Staženo 63 x
- Kontaktovat uživatele:
Po těch celodenních mrazech jsem chvilku přemýšlel, jestli se na starý kolena nezbláznila, jestli to není záznam, ale nic jsem nenašel. Pak jsem zjistil, že i na jiných stanicích se už vůbec netrápí s nápisem "repríza", takže tam vesele běží soutěže pod dohledem Přemka Podlahy atd.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Dnes jsem byl na chalupě mj. zkontrolovat záhon česneku. Nechal jsem si vedle posazeného podzimního (vysázený začátkem listopadu - "po dušičkách") místo na 2 řádky jarního.
Podzimní tam mám 2 druhy - z toho jeden už raší - semo-tamo je vidět už tak 1,5cm nad zemí (pokud je tedy vidět - na záhoně je ještě trochu sněhu, jen v malé vrstvě).
Vloni, touto dobou, jsem měl jarní už nasazený (vloni posledního února; předloni "až na MDŽ, tj. 8.3."). No a letos to vypadá, že ho budu sázet až tak příští týden, takže až někdy v půli března (škoda, že jsem ho nevysadil rovnou už v lednu).
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
zima.jpg- Zima v Praze
- (108.88 KiB) Staženo 83 x