Dálkový hlášení od rybářskýho číhátka

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Milan píše:To je blábol Ekkare, dnes na soukromých vodách žádný všeobecně platný rybářský řád neplatí a pravidla určuje majitel.

To je blábol, ale od tebe. Nikdo tu nepsal o soukromém rybníku a tam si nakonec může chytat každý, co má prut. Pokud je řeč o rybářích, tak určitě ne o soukromnících na soukromém pozemku či vodě, ale o lidech co na to musí mít papíry. :wink:
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

EKKAR píše:Jak jsem napsal - můžou si vybrat - buď budou chlascet, nebo čumět na pruty ...
kachle píše:To má být odpověď na původní otázku? Patřilo by se vyjadřovat k dané otázce. Na chlast se tam nikdo neptal.
Na chlast se nikdo neptal?
Pak teda asi jsem slepej jak patrona, když:
Celeron jako prvotní dotaz píše:Dnes mě navštívil kámoš rybář a i když je to silnoproudej elektrikář,... Přibližně uprostřed asi 30m od břehu mají nějakou chajdu.
No a chtěj po mě, aby když maj nahozíno a věnujou se v chajdě chlastačce, tak když některýmu z těch 8 lidí zabere, tak aby to v chajdě zahlásilo a vědělo se odkud to jde. :roll: Myslel jsem si, že rybařina je sedění u prutů a čumění do vody a ono se to asi nějak zvrtlo jako většina zájmových činností do chlastu.
...
Kachlíku, myslím že bude opravdu lepší, když se ty NEBUDEŠ vyjadřovat k žádný otázce ...
Opakuju, buď tam jdou rybařit - pak se mají starat o návnadu, krmení, vnadění a podobný 3,14čoviny A NECHLASTAT - a nebo jdou chlascet a pak můžou na pruty rovnou zapomenout, protože je stejně používají jen jako záminku nebo maskovačku před okolím - aby se mohli spařit pod obraz. Mimochodem je to skoro to samý, jako jít na čekanou, na posedu si nechat opřenou kulovnici a mezitím si jít kousek dál do lesa zlejt rypák do nějaký poodstavený maringotky s tím, že na pole před kazatelnou se namíří infravizor s hlásičem, "kdy něco vyšlo brát paši" - a signalizací do tý chlastací boudy "POPLÁÁÁÁCH, MŮŽETE STŘÍLET!!!"
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Sice jsem to nenapsal hned v prvním příspěvku, ale pokud vím, písníky maj vždy soukromýho majitele a od něj maj pronajmuto. Aktivní státní písník jsem ješte neviděl, řeka, to je jiná.
Dnes se tady dotyčnej rybář stavil tak jsem mu ukázal na webu toho Flajzara a on ho poznal, někdo z nich ho má a taky nevyhovuje dosah, pravděpodobně kvůli tomu vysokýmu břehu není viditelnost a taky dosah. Takže tudy cesta nevede.
Druhej důvod je, že někteří maj tyhle číhatka značkový v rekacích těsně pod 10 tyček a rozhodně si tam nebudou dávat nějakýho Flajzara za 15 stovek. Prostě snobárna jako všude jinde.
Oni měli představu, že k těm svejm pípátkám dají bezdrátovej mikrofon co se bude aktivovat pískáním číhátka, který už každej nějaký má.
Kašlu na to, jsou lepší způsoby využití času než si lámat hlavu s nějakou rybářskou kvokvotinou.
Howg!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
passion

#19 Příspěvek od passion »

Čo Arduino s NRF24L01 a prútovou anténkou? Chodí to na 2.4G ako wifi. Používam to cez záhradu so stromami na necelých 300m a ok.
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:....
Druhej důvod je, že někteří maj tyhle číhatka značkový v rekacích těsně pod 10 tyček a rozhodně si tam nebudou dávat nějakýho Flajzara za 15 stovek. Prostě snobárna jako všude jinde.
Oni měli představu, že k těm svejm pípátkám dají bezdrátovej mikrofon co se bude aktivovat pískáním číhátka, který už každej nějaký má.
Kašlu na to, jsou lepší způsoby využití času než si lámat hlavu s nějakou rybářskou kvokvotinou.
Howg!
Zlatý slova, Jirko, zlatý slova. Kdyby byli co k čemu, dávno by si tam položili polní linku a osadili to tépátkama z armádního výprodeje...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
weed_smoker

#21 Příspěvek od weed_smoker »

Pokud se do čihátka vejde modul ConnectBLUE nebo nordic,je po problému.Každej modul má svou adresu a stačí tak 1 přijímač.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“