Sharp GF- 9696

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Toyota

#16 Příspěvek od Toyota »

Díky, ty kondenzátory mám už déle, vím, že se teď dají špatně sehnat. Kupoval jsem je u firmy VP elektronika a některé u firmy T.M.E. Teď jsem objednal ty na výměnu C189 a C190 a C60 a C61, ale ty budou později skladem, takže jsem to ještě nemohl zkusit. Taky díky za tip na nákup. Myslel jsem, že by jsem ještě vyměnil odpory právě u obvodu WIDE a VOLUME, jestli to má cenu.
sinclair

#17 Příspěvek od sinclair »

Ne, žádný odpory nevyměňuj. Odpory z doby, kdy byl ten aparátek vyrobený, jsou poměrně spolehlivé. Zvlášť, když nejsou vůbec zatížené jako v tomhle případě.
Přišlo by mi zbytečný utrácet za poštovný v několika obchodech, když to máš fakticky všecko pod jednou střechou a za jedno v tom Rožnově. Mají tam všecko, co bys při případných výměnách mohl potřebovat.
Bylo by rozumný měřit - takovéhle vyměňování součástek skoro naslepo se docela dost prodražuje.
masar

#18 Příspěvek od masar »

A C186 jsi taky vyměnil?
Docela by mě zajímalo, jestli tvoje označení "pravé" strany odpovídá schematu: Je skutečně SP1 a IC601 na tebou uváděné pravé straně? (Na ty repráky se dá taky koukat zezadu, že...).
A ještě bych pro jistotu udělal následující test:
Když odpájíš oba WIDE-kondenzátory C185 a C186, neměl by se kmitočtový ani fázový charakter zvuku při přepínání mezi polohami STEREO a WIDE měnit a potenciometr by neměl chrastit. Píšu to proto, že závady přepínačů v těchto přístrojích byly dost častým jevem. A že jich tam je požehnaně...
:wink:
Toyota

#19 Příspěvek od Toyota »

Dobrá, vyzkouším to, ale až ve středu, do té doby se k tomu nedostanu. Jinak moc děkuji.
P.S: Tu C186 jsem ještě nevyměnil, až ve středu a potom napíšu.
Toyota

#20 Příspěvek od Toyota »

Zdravím fórum, mám dobrou zprávu, podařilo se. Vyměnil jsem všechny jmenované kondenzátory, preventivně jsem vypájel, rozebral a vyčistil přepínač mono/stereo/wide a závada se už neobjevila. Takže všem účastněným moc děkuji za pomoc !!
sinclair

#21 Příspěvek od sinclair »

To je hlavně masarova práce, tomu poděkuj.
Tak ať to slouží. Aspoň dotud, dokud bude co přijímat na rádio a co strkat do mechanik :D
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“