Mycka AEG 6081 a chyba C3

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
honzako

Mycka AEG 6081 a chyba C3

#1 Příspěvek od honzako »

Zdravim vsechny. Potreboval bych poradit s nasledujici vadou mycky. Po spusteni programu mycka normalne meje a cca ctvrt hodiny pred koncem vyhodi poruchu C3, coz je plovakovy spinac. Po rozebrani jsem vycistil labyrint horkou vodou a myslim, ze dobre. Kdyz jsem spustil myti, tak pred vyhlasenim uvedene poruchy zacala vytekat voda proudem z prepadove hadicky labyrintu, ktera vypousti vodu do zachytne vany s plovakem. Tam by se nemela v zadnem pripade dostat a tak me zajima, v cem by mohl byt problem, ze to tece z toho prepadu labyrintu. Vodu z myci vany mycky to odcerpa. Dik za rady a tipy.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Nejspíš voda nemůže vytékat z labyrintu do vany myčky, asi je tam něco ucpané. Zkus vyřadit dveřní spínač a podívat se do myčky i do labyrintu, jak voda odtéká, v labyrintu by neměla moc stoupat hladina.
jehlik

#3 Příspěvek od jehlik »

Tak ještě jednou pořádně vyčisti labyrint.Mě se to povedlo až na potřetí.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

A asi by to chtělo vyčistit i spodní část, tedy tu, co je do ní labyrint zasunutý, pokud je to tedy takto udělané. Pokud jsou tam jen hadice, tak propláchnout i ty.
honzako

#5 Příspěvek od honzako »

Zkusim znovu ten labyrint louhem na odpad. Jinak mycka normalne nadobi umeje, takze usuzuju, ze do vany mycky z labyrintu voda normalne tece. Jen mam pocit, ze pri odcerpavani vody jde voda zpatky do labyrintu a odtud pak pretece do zachytne vany. Odpadova hadice je nedavno menena. Jeste projedu krtkem sifon, jestli neni pricpany tan, protoze kdyz jsem to zkousel a mel hadici odpojenou od sifonu, tak voda z ni normalne tekla proudem.
honzako

#6 Příspěvek od honzako »

nekdo me radil, nalit rozpusteny louh na odpad primo do mycky a nechat projet program. Ale nejsem si jisty, jestli je to dobry napad, protoze pokud to opet vytece do zachytne vany, tak s tom bude desny opruz kvuli moznosti poleptani.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Jak jsou zapojené hadice kolem vypouštěcího čerpadla se samozřejmě můžeš podívat, ale nezdá se mi, že by tam bylo cokoli jiného, než sání čerpadla ze sběrné jímky pod filtrem a jeho výstup rovnou do výstupní hadice. V takovém případě vypouštěcí čerpadlo s labyrintem nemůže mít nic společného. A louh nemá smysl, prášek do myčky louh je, takže oběhová cesta je louhována pravidelně :-)
honzako

#8 Příspěvek od honzako »

Tak jsem vycistil labyrint louhem a vypada to, ze OK. A to jsem si myslel, ze ho mam cisty.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“