.Asi jsem se blbě vyjádřil. Uvedený zdroj je zdroj nastaveného proudu. Nevím jakého ale je za hranou života čipu. Pro větší životnost a spolehlivost je třeba uvnitř zdroje velikost proudu snížit o 30-50%. To nebude mít vliv na snížení svítivosti o 30-50%. LED nemá lineární závislost proudu na svítivost. Ano, výstupní napětí v tomto případě není směroplatný, vytvoří si ho čip. Chtěl jsem jen říct, že pokud je na výstupu zdroje /vstupu čipu 63V, je to jasný. Čip má skutečně 3x3 LED sérioparalelně. Tedy jeho legální úbytek napětí, který si vytvoří při daném proudu bude cca 10-12V. Tím apeluji na ostatní kouzelníky, kteří zkouší LED připojením na baterie, LED není žárovka!!! Buď nebude svítit vůbec a nebo naopak jen velmi krátce. Pravděpodobnost, že se trefí napětím do pracovního kolena V/A charakteristiky je při dané teplotě mizivá.jezevec píše:mi-ro píše:Většinou jsou 3x3. Tedy 10V a výše. Ale vzhledem k tomu, že proudový zdroj dává 63V tak je diagnostika u konce. Ono to má logiku, proud je i na tři řady LED dost předimenzovaný....
Jaký předimenzovaný proud?
Výstupní napětí proudového zdroje je jedna věc a proudové omezení druhá. Jestliže je proudové omezení nastaveno např na 300mA, tak je úplně jedno jestli tam připojíš jednu LED nebo několik v sérii a výstupní napětí nezatíženého proudového zdroje musí být vyšší, než úbytek na všech sériově zapojených LED.
LED reflektor 10W - přestal svítit
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
kovka píše:Jo a na Ali nepotřebuješ Pay Pal,platím to přimo kreditkou a bez problémů
To já samozřejmě vím že na Aliexpess nepotřebuji PayPal, také tam pravidelně nakupuji a také platím přímo kreditkou. Já reagoval na odkaz z eBay od FHonza , na eBay se totiž potřebuje PayPal. To jsem konečně napsal pod jeho příspěvkem, doufám že srozumitelně.
Jinak se dělají i LED se zabudovaným driverem na 220V. Otázka je, jakou to má životnost.
Při 135 V se začínala rozsvěcet a už při 170V je svit řadu přiležitostí dostatečný,stačil seriový odpor.
Postradají však jakoukoli ochranu,varistor paralelní kondík,
o to už se musí každý postarat sám.
Já jsem na Ebay platil taky jenom kreditní /ne debetní /kartou.
Promiň,pokud se Tě to netýkáže že to uvádím,ale docela dost lidí
v tom nedělá rozdíl.
Pro zajímavost měl jste někdo problem při platbě kartou ?
Já jenom loni v Německu,kde neakceptovali debetní karty v pivovarské restauraci ve Freiburgu,kreditní ano.