Už ani těch 50 Hz není, co by mělo být :-)
Moderátor: Moderátoři
Už ani těch 50 Hz není, co by mělo být :-)
- Artaban001
Zobrazovátka na sporácích a uvlnkách nepovažuji za zdroj přesnýho času, protože se při výpadku proudu vždy "vynulují" A ty výpadky tu doma máme relatívně často (ono když je celá kuchyň na jeden 16A jistič a občas se zapomene na to, že nemůže běžet mikrovlnka a varná konvice..)- je to spíš taková ozdoba.
U mikrovlné trouby preferuji jednoduché ovládání kolečkem, zvlášť, pokud ji používá více lidí stejně jen pro ohřev dodané balené stravy - Na ty časy do 5 minut se odchylka kolísání síťové frekvence znatelně neprojeví. Časovač+regulátor výkonu pohání synchronní motorek.
Zpráva je o tom zpožďování i v češtině zde:
https://www.novinky.cz/ekonomika/465526-napric-evropou-se-zpozduji-hodiny-duvodem-je-spor-mezi-kosovem-a-srby.html
Jako sorry, ale síťovou frekvencí řízený hodiny nikdy nebyly přesný, mimo to máme mobily řízený NTP (pokud je datový připojení), takže o co jde?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Kde tedy jdou hodiny úplně na houno je auto. Tam se za měsíc opozdí o tři minuty...
Když jsem to psal, tak jsem se nekoukal že to již někdo přede mnou psal také. Takže to je tedy opravdu taková věc, myslel jsem si, že to bylo jen za bývalého režimu. Za jakou dobu tedy byla ta odchylka 6minut, když odchylka frekvence, jestli to píšu správně, byla čtyři tisíciny?
Jo, mít něco s jižany je asi problém
Pro systémy synchronně připojené do rozvodného sítě:
±1% (49,5 - 50,5Hz) během 99,5% roku
+4%/-6% (47 - 52Hz) po 100% času - nesmí být nikdy překročeno
Pro systémy nepřipojené - ostrovní:
±2% (49 - 51Hz) během 95% týdne
±15% (42,5 - 57,5Hz) po 100% času - nesmí být nikdy překročeno
- Přílohy
-
Frekvence sítě.png- (61.25 KiB) Staženo 537 x