Electro Harmonix Freedom Amp- schema
Moderátor: Moderátoři
Electro Harmonix Freedom Amp- schema
Včera jsem to rozdělal, prohlídl možná místa problémů (upadlé dráty, studeňáky), nic špatného jsem nenašel. Po zapnutí klid, jen šum.
Dnes jsem si nachystal osciloskop, že se raději podívám na výstup, zda to nějak nekmitá.
Co jsem si prohlížel DPS, tak si nejsem jistý, zda jsem pochopil princip zapojení- uvnitř je LM311, který ovládá relé. Napřed jsem myslel, že je to nějaká ochrana výstupu, ale podle předběžného pozorování jsem to pochopil tak, že relé přepíná mezi zapojením do můstku a zapojením proti GND podle stavu nabití baterie?
Neměl by někdo schema?
Je to tenhle zázrak: https://fr.audiofanzine.com/ampli-guita ... ramee.html
(mimochodem to brutálně šumí).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
Harm.jpg- (22.42 KiB) Staženo 144 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Je to pouze Soft Start.
Jakmile jsem si rozkreslil okolí komparátoru, bylo mě jasno.
A zároveň vím, jak vznikl problém- kolega si vzpomněl, že odpojil a hned připojil aku, potom se mu pazvuky ozvaly. Tudíž se asi nestačil vybít hlavní filtrační elyt, potom se nevybil ani ten pomocný přes diodu 1N4002 a relé pořád drželo sepnuté, repro byl připojený.
A proto se tam ozvaly hned nějaké ty pazvuky, které ale souvisely s nabíháním zesilovače. Dnes jsme to zkoušeli několikrát, ani jednou se problém neobjevil.
Ale už jsou mírně vydřené potenciometry- nevíte někdo, kde sehnat?
Je to zrovna ten typ, kde je jezdec nanýtovaný na hřídelce, proto se nedají ani dobře vyčistit. Navíc v dráze jdou vidět už slušné drážky.
- Přílohy
-
Harm3.jpg- (49.05 KiB) Staženo 131 x
-
Harm2.jpg- (41.49 KiB) Staženo 122 x
-
Harm1.jpg- (42.67 KiB) Staženo 121 x