Sharp DV-2151SC

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
paveltl

#16 Příspěvek od paveltl »

Anonym píše:Pak bych zkusil uzemnit st. konec vn. trafa . Ivan

Tak tohle bych potřeboval trochu zorvést. Jak najdu který konec je st. ?

Jinak odpoledne zas všechno zkouknu, teď jsem v práci.
paveltl

#17 Příspěvek od paveltl »

BU2520: na desce s paticí elektronky je jen koncový zesilovač RGB složený ze 6-ti tranzistorů - tem jsem kompletně přeměřil a přepájel. Napájení toho konce i napětí brané z emitorů budících tranzistorů pak jdou do SMD desky zasazené do hlavní desky TV. Bohužel bez schématu se v té desce snad nedá nic najít.
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

ty tranzistory, při tom měření byly venku z desky? často se stává, že se pouze změní napětí přechodu BE např místo 0,6V na0,4 atd, jak jsou tyhle tranzistory napěťově namáhány, to samé diody. Ale jinak se najít dá :-) myslím, že nejsem sám, kdo potřebuje schéma, jen když se něco spálí tak, že nejde přečíst hodnota, ono se to stále opakuje, výrobci nemají naštěstí tolik fantazie, tak že stačí datasheet od aktivního prvku a ostatní jde dohledat. Jo a ještě není náhodou vyčerpaná obrazovka? :idea:
paveltl

#19 Příspěvek od paveltl »

jj měl jsem je vyndané, stejně jako včechny odpory a diody.
Ještě jim zkusím naletovat delší vývody a změřím je na h21e.

Obrazovka nebude vyčerpaná, protože ta TV normálně šla. Pak byla nějaký dva roky vypnutá a teď nejde.
Ale když přidám UG2 tak mám obraz normální barevně, jen je tak trochu přesvícený.

Bohužel já do TV nedělám. Tohle je spíš hec jestli to dokážu rozhýbat nebo půjde do sběrného dvora.
Zipik

#20 Příspěvek od Zipik »

Změř signály RGB a Y, podle popisu závady bych to tipnul na chybu jasového kanálu (Y). Tady už je potřeba osciloskop.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“