PC s dotykovou obrazovkou
Moderátor: Moderátoři
- petula
- Kontaktovat uživatele:
PC s dotykovou obrazovkou
Otázka: jaký OS podporuje dotykové obrazovky. Má někdo nějaké zkušenosti?
Takže klidně mohli z obchodních důvodů zavést značení např. Pentium4/2010. Nebo třeba Sixtium, pro další generaci vícejádrových CPU?
Ale jak je vidět i tohoto tématu, splést se dá všechno. Proto chápu neutuchající invenci a označování unikátními názvy (auta, "bývalá" autoradia Blaupunkt apod.).
I já žil v domnění, že tazatel pořídil Pentium I a dotyk tedy má rozhraní RS232.
Ale predsa nieco odpoviem. Driverov na dotykove plochy je v Linuxe dost. Ja sam som tam pridal tri rozne typy, ked sme ich kedysi v robote testovali a ani k jednej driver nebol. V tom SUSE moze byt historicky kernel, kde potrebne drivery chybaju. Takze najprv zisti cez "lsusb", ake ID to zariadenie ma a potom sa mozeme bavit dalej.
- petula
- Kontaktovat uživatele:
K tomu připojení dotykové obrazovky na PC... to je uděláno někde uvnitř. Zvenčí není vidět žádný kablík od obrazovky do počítače. Elektronika počítače je uvnitř obrazovky, anebo chcete-li obrazovka je namontována do bedny počítače
Patrně to bude na USB nebo také RS232 ... nebo na něco jiného
Dá se nějakými testy zjistit, na co je to dotykové pole napojené, bez rozebrání počítače?
- petula
- Kontaktovat uživatele:
rnbw píše:Mily petula - cele tvoje posobenie na tomto fore (vratane minulych zabanovanych nickov) chapem ako trolling. Tato otazka je zase typicky priklad trollingu - namiesto, aby si napisal vyrobcu a typ dotykovej plochy alebo aspon toho PC, tak napises "Pentium".
Ale predsa nieco odpoviem. Driverov na dotykove plochy je v Linuxe dost. Ja sam som tam pridal tri rozne typy, ked sme ich kedysi v robote testovali a ani k jednej driver nebol. V tom SUSE moze byt historicky kernel, kde potrebne drivery chybaju. Takze najprv zisti cez "lsusb", ake ID to zariadenie ma a potom sa mozeme bavit dalej.
Drahý rnbw, co vlastně je "rnbw"? Takovou přezdívku neměli ani agenti STB, i ti měli kloudnou přezdívku. Co to je trolling? To nen ani česky a jistě ne slovensky. To aspoň můj nick je moje děcké křestní jméno (Petr - Petula). Chápeš to?
Výrobci nenapíšu, protože od počítače v bazaru bazarník nic nená. Na počítači je pouze stříbrně IEI. Nic mi neříká IEI.
Moc zkoušet na počítači nemůžu, dokud to nekoupím. V bazaru u pultu to fakticky nejde. Když dám bazarníkovi 4500 Kč, můžu si to odnést a pak zkoušet, jestli se mi povede zprovoznit dotykovou obrazovku (prý je dotyková) nebo nepovede, anebo vůbec není třeba dotyková... Kdo ví.
O Linuxu toho moc nevím, jen že existuje a windows používám stále XP. Počítače nejsou moje paketa.