Jak jste se naučili elektroniku?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kremik

#31 Příspěvek od Kremik »

ZdenekHQ píše:
sinclair píše:Už v osmičce jsem měl jasno kam dál...

To já taky, ale rodič rozhodl jinak...

Přesně takhle. A proto se až do dnešních dnů potloukám ledaskde a ledasjak ale oficiálně nemohu prakticky nic, protože ani tu 50 si nemůžu udělat.
Vždycky když někde čtu, že dneska je nedostatek dobrých elektrotechniků, říkám si asi ne, když o ně není zájem.
EKKAR

#32 Příspěvek od EKKAR »

Zdeněk & Křemík - tesat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
petrbow

#33 Příspěvek od petrbow »

Děkuji za urážky, OT apod. Už vím, že se nevyplatí psát na taková fóra, díky vám. Přes VŠ nemám čas bastlit, protože mám samé protokoly, semestrální projekty apod + každodenní příprava. Neučím se nazpaměť. Není to možné. Snažím se věci chápat. Ohledně youtube a dalších věcí jsem to myslel s nadsázkou. Jistě, že mám specializaci, ale nemá smysl to tady rozebírat.

PS: Děkuji těm, kteří slušně pomohli.
judeware

#34 Příspěvek od judeware »

Podle mě šlo jen o špatné vzájemné pochopení, jelikož jsi do tématu dodal "málo vstupních dat" (aktivity na SŠ, dřívější praxe v oboru apod.). A pak bývají v diskusích dohady.

Neviděl bych to tragicky a co se týče oboru, ani neúspěšně.
Hill
Administrátor

#35 Příspěvek od Hill »

>>Judeware: naprostý souhlas.
>>Petrbow: ty se nepaprč, napsals svůj dotaz tak blbě, že ho těžko někdo mohl pochopit správně. A neupřesnils včas, takže cos čekal?
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
sinclair

#36 Příspěvek od sinclair »

Petrbow, proč jsi aspoň neodpověděl na moje otázky? Jsou slušně a nezáludně položený a jestli budeš i v životě reagovat takhle, tak to dotáhneš i s tou VŠ elektrotechnickou maximálně na pracák.
Victronix

#37 Příspěvek od Victronix »

Já bych to dal Lock&Koš.
Když se takovýhle mlaďoch hned ve druhém příspěvku urazí...
Hledám ideální řešení...
judeware

#38 Příspěvek od judeware »

Naopak, je to přínosné pro podobné studenty-tazatele a diskuse i pro zkušené bardy (ukázat, kam to až může dojít).

I v sekci tele vizí musíte umět rozlišit, jestli jde o vychytralé dotazy a tahání rozumů, nebo o skutečnou snahu proniknout do oboru.
petrbow

#39 Příspěvek od petrbow »

Promiňte mi, ale diskuzi jsem založil včera ráno a vaše příspěvky přečetl až večer. Nesedím celý den u PC. Po přečtení mě však přešla chuť na cokoli odpovídat a psát.
weed_smoker

#40 Příspěvek od weed_smoker »

Poprvé jsem držel v ruce tišťák v roce 1990,byl to obrazovkovej panel z Coriny.Nejdřív jsem to jenom sbíral,pak s tim i experimentoval a nakonec vystudoval průmku,zkusil VŠ se zaměřenim na IT,dodělal si vyhlášku 50/78 a 100/1995 a ten zbytek se naučil až v práci.Průmka je jenom základ,tohle tě musí bavit,abys byl dobrej.Hlavně ten slaboproud,tam jsou obvody složitější.
Yarda1

#41 Příspěvek od Yarda1 »

petrbow píše:Promiňte mi, ale diskuzi jsem založil včera ráno a vaše příspěvky přečetl až večer. Nesedím celý den u PC. Po přečtení mě však přešla chuť na cokoli odpovídat a psát.

Tak mne napadlo, přímo v hlavě, jestli tohle není taky od tebe:
https://kutilska.poradna.net/questions/ ... -zesilovac

BTW: Asi jsi jeden z mnoha co si myslí, že křišťálová koule je běžné příslušenství počítače.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
FERYACT

#42 Příspěvek od FERYACT »

Petrove.Pokud se na vysoké škole elektro ptáš jak se naučit elektroniku jsi na špatné škole.Za pár let budeš mít třeba červený diplom.A znalosti se nedostavily.
judeware

#43 Příspěvek od judeware »

Já bych využil situace a přidal obecný názor nejen pro studenty VŠ.

Ono to elektro má oproti jiným oborům několik výhod:
- je na 100% k něčemu
- udržuju šedou kůru mozkovou šedou :)
- bude se hodit (za předpokladu zdraví) i v pokročilém věku, v důchodu
- celá řada věcí z oboru se dá provádět i mimo profesi, doma

Ne každý SŠ stavař si bude projektovat vlastní barák. Žádný chirurg si nebude sám dolovat apendix. Technolog pivovaru si nebude vařit pivo doma ve sklepě. :)

V elektru můžete dělat doma téměř všechno na takové úrovni, jako v práci (jako např. kuchař).

Ponechme známé kontroverzní vlastnosti. U lidí v ČR (SR) mě vždycky fascinovala "univerzálnost", schopnost improvizace a hlavně to kutilství!

Co se starým DVB-S? Ze skříňky vyrobit speciální měřák a součástky užít do plánovaných oprav (příkladně).

Myslím si, že ono kutilství nebylo nikde ve světě rozšířené tolik, jako právě u nás. A zatím pořád nezaniká (a doufejme, že ani nezanikne). Nechci se dožít generací dřevákůch, kterým budeme operovat palce přirostlé k dotykovým telefonům.

Takže bych se být vámi snažil lidi pro obor nadchnout, motivovat a ne od něj odrazovat.
weed_smoker

#44 Příspěvek od weed_smoker »

Hlavní je bejt dobře zásobenej materiálem,občas něco shoří a co se použije,bude potřeba i jinde.Nový kupovaný věci používám,až když jsem si skoro jistej,že neshořej.Něco je dost drahý nebo toho je málo a s tim je potřeba zacházet opatrně.
Takže nejdřív je potřeba nasbírat nějakej šrot,pořídit si letovačku a cín,případně univerzální destičky.Pak časem dokupovat vercajk a měřáky,aby šlo stavět i věci se složitějšíma obvodama a zejména ty analogový,aby chodily přesně.Obvykle je pak nutný kupovat jenom to,co se hodně kazí nebo se to ve šrotu nevyskytuje.
FERYACT

#45 Příspěvek od FERYACT »

To judeware.Nepochopils o co jde.Petrov se svěřil, že by chtěl být žádaným vývojovým pracovníkem, ale že elektronice nerozumí a že by chtěl po EB aby mu Norimbertským trychtýřem nahradily VŠ kterou zbytečně studuje.Všichni kteří VŠ absolvovali dělali "kolaboráty" a přesto chodili do hospody či za holkama. Zřejmě byli schopnější než Petrov.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“