PS2 klávesnice na USB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

PS2 klávesnice na USB

#1 Příspěvek od Celeron »

Potřebuju, jestli to vůbec nějak jde, připojit profi PS2 halovou klávesnici Chicony k PC, který už PS2 nemá. Vím, že některý PS2 klávesnice měly redukci PS2 na USB ale předpokládám, že to nebyl funkční převodník ale jen "oznamovatel" do klávesnice, že se má převrátit z PS2 do USB. Tohle by můj problém nevyřešilo.
Existuje vůbec "opravdový" převodník? Nová klávesnice není řešení, je to pro profesionální písařku/překladatelku, která je na klávesnici zvyklá, vůbec se nedá s těma dnešníma plastoidníma srač...a srovnávat. Jen tak pro představu, v roce 2OO1 stála skoro 5 tyček...
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Prevodniky existuju, vacsinou je to na klavesnicu a mys sucasne. Tvari sa to ako USB klavesnica a mys, na druhej strane to ma PS/2 konektory.

Napr. ADPS-50. Mam rovnaky, akurat bez znacky. A potom este jeden iny typ, ktory ma PS/2 konektory na kablikoch. Oba funguju.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Mám vyzkoušený tento: https://www.ebay.com/itm/To-Male-USBPS- ... 2749.l2649 akorát je velký a pokud jsou USB vedle sebe, vadí těm sousedním, není ale problém ho zapojit do prodlužovačky. Alternativně existuje verze s krabičkou a konektory na krátkých kabelech, tu mám taky a funguje taktéž bez problémů.
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Převodníky USB klávesnice na PS/2 jsou běžné a fungují vždy, opačné, jak píše Zaky, nefungují vždy.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Dík za tipy. Já mám totiž zkušenost že "převodník" 1xPS2 na USB, dodanej s nějakou plastoidní klávesnicí nefungoval s žádnou jinou klávesnicí a bylo mě tvrzeno, co jsem psal v úvodu vlákna. Pokud to Axagon dodává samostatně a navíc s myším převodníkem, tak tam určitě nějakej elektronickej převodník je.
Přemejšlím, jestli by se ten Axagon nedal kuchnout, dát k němu 1m kabel a zadělat rovnou do klávesnice. Bylo by to elegantnější řešení.
Monoblok z ebay by asi opravdu byl problém, kdyby někde čuměl z portu NTB.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Tie fialove (pre klavesnice) alebo zelene (pre mysi) redukcie PS/2-USB nefunguju vseobecne - je to len pasivna redukcia, klavesnica alebo mys musi podporovat oba protokoly.

Ten Axagon by sa mal dat rozobrat (aspon ten moj noname sa dal), takze ak je v klavesnici dost miesta, dala by sa upravit.

Prevodniky bez kablov neodporucam, mechanicky je to 🤐 riesenie a velmi lahko sa da znicit USB port.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Tady máš tu kabelovou verzi, co mám taky, kuchnout destičku a dát ji rovnou do klávesnice není problém. https://www.ebay.com/itm/PC-White-Adapt ... SwcgNZGDQE
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

To je ten druhy typ, co sa u nas predava. Blbe je, ze v strede je to zaliate, takze vybrat plosak asi nebude uplne sranda.

A trochu 🤐 je, ze v USB deskriptore sa to nazyva tusim "Barcode reader". Ale funguje to.
Zaky

#9 Příspěvek od Zaky »

Kus, co mi přišel od rejžáka, měl nefunkční stranu pro myš. Takže jsem si nechal učinit full refund a následně plast po straně rozříznul a zjistit, že dotyčné čínské dítě pájející vývody bezolovem nahřátým hřebíkem za misku rýže neodvedlo zrovna nejlepší práci, vývody od káblíku k myši i ty ostatní jsem zapájel znovu a lépe a od té doby vše pracuje k plné spokojenosti, plast jsem potom přelepil bílou elektrikářskou páskou.Takže vykuchat destičku mám vyzkoušené a není s tím problém. Je třeba si uvědomit, že uvnitř je epoxidový flusanec a v případě problému s ním je to na vyhození. Ale za ty peníze to netřeba řešit. Ten levnější adaptér bez kabelů by šel zřejmě rozříznout v případě potřeby taky, plast není nijak tvrdý.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

V tom mojom ciernom type (ako Axagon) je normalny SMD IO. Akurat uz neviem typ, ale tusim aj datasheet k nemu existoval.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“