Tesla B116- Obložení Přivíjecí spojky
Moderátor: Moderátoři
Tesla B116- Obložení Přivíjecí spojky
Mám problém, se 116 ,přivezl jsem jí včera po obhlídce vyčištění a aklimatizaci jsem jí zapojíl dal pásek spustil , pravý unašeč točil nejprve s neochotou za nehezkého zvukového projevu čehosi uvnitř . Zařízení jsem opatrně otevřel a zjistil že to co tak šíleně klepe je táhlo vedoucí k přivíjecí spojce. Předesílám že se a analogové technice moc nevyznám ale za pomocí fór a informací jsem zjistil že zdroj mého problému se jmenuje obložení přivíjecí spojky podařilo se mi opatrně sundat pravý unašeč, byl plný gumového bordelu a obložení neexistuje co mohu použít? / pochybuji že originální provenience gumových věcí bude existovat po 31 letech .
díky
- tiktak1953
Já jsem jej vloni rovněž měnil, protože z něj také zbyla pouze mazlavá hmota. Použil jsem kroužek z náhradní spojky, kterou jsem měl v zásobě ležet asi 30 let. Je zajímavé, že tento kroužek byl i přes své stáří zcela dobrý. Asi se k výrobě nepoužívala vždy stejná gumová směs. Kdybych neměl orginál, tak také nevím, co by se dalo použít jako náhrada.
- elektrosvit
Co se týká použité gumové směsi, asi se skutečně v proběhu let měnila. Já měl vždy štěstí na ztvrdlá obložení spojky a mezikol. V balíčku od uživatele ferdislav byly dvě nové spojky, obložení na nich je i po letech v pořádku, ale už se mi magnetofon nechtělo znovu rozebírat a spojku nebo jen obložení měnit. V této souvislosti zbývá dodat, že výrobce experimentoval i s výškou obložení. V jednom B70 má 3 mm, v dalším kusu s o trochu vyšším výrobním číslem je obložení vyšší, dosahuje až ke spodnímu vyššímu průměru, na kterém je zespodu filc. Řemenice je zde ze šedého plastu. Další kus s ještě vyšším výrobním číslem i zakoupené nové spojky mají opět obložení s výškou 3 mm a černou řemenici.